Hopp til innhold
politi
Foto: LIEN, KYRRE / SCANPIX

Politiloggen i Nordland

Oppsummert

Det siste fra politiloggen i fylket.

 • Kjørt til sykehus etter vold

  En mann i 30-årene er kjørt til Nordlandssykehuset etter en voldshendelse i Bodø sentrum natt til lørdag. Det melder politiet på Twitter. En mann i 20-årene er pågrepet, og politiet har gjennomført flere vitneavhør. Senere i dag skal også fornærmede og mistenkte avhøres.

  Operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Ulf Slettan, opplyser til Avisa Nordland at politiet ikke er kjent med foranledningen til hendelsen, men at de ikke ser bort fra at det var alkohol involvert.

 • Mann omkom etter fall fra fjell i Lofoten

  En mann i 20-årene med utenlands statsborgerskap er død etter å ha falt fra fjellet Reinebringen i Lofoten.

  Politiet har opprettet sak og ser på forholdet som en ulykke.

  Pårørende er varslet.

  – Vi har fått melding fra Politiet i Nordland at det har vært en fallulykke. Vi har sendt ut ressurser, blant annet redningshelikopter fra Bodø, og det er politiet som koordinerer oppdraget videre, sa redningsleder i HRS Nord-Norge, Linda Hansen, til NRK tidligere fredag.

  Reinebringen ligger i Moskenes kommune i Lofoten.

  I desember i fjor omkom en kvinne i 20-årene i en ulykke i det samme fjellet. Politiet stengte da fjellet for allmenn ferdsel inntil videre.

 • Stor aksjon etter melding om snøskred

  Oppdatert kl. 18.02: Politiet har avsluttet søket på stedet. Det er nå ingen grunn til å tro at noen skal være tatt.

  Mandag ettermiddag fikk politiet melding om at det var observert et snøskred i området ved Geitgaljen på kommunegrensa mellom Vågan og Hadsel kommune. Det var observert skispor inn i skredområdet.

  – Med bakgrunn i observasjonene som er gjort, valgte vi å scramble redningsressurser til stedet. Det sier politiets operasjonsleder Kenneth Magnussen til NRK.

  Et ambulansehelikopter fra Evenes og et Sea King-helikopter fra Bodø var på stedet og gjennomførte søk fra lufta.

  – Vi har ikke fått melding om at noen er savnet. Observasjonen av skredet er gjort fra E10, men de tilsier at det går spor inn i skredet. Redningshelikoptret har observert flere spor fra lufta. Både nyere og gamle spor. Men det er ingen observasjoner som tilsier at noen er tatt, sier operasjonslederen.

  Det er svært stor skredfare i området, og politiet oppfordrer folk til å holde seg unna.

  – Det er sannsynlig med naturlig utløste skred, sier Magnussen.

  Helikoptrene gjennomførte søk fra lufta med en sender/mottaker. Men det ble ikke gjort noen funn.

  I tillegg til helikoptrene, var mannskaper fra Norske redningshunder, Røde Kors, brannvesenet og politiet klar til å ta seg inn i området ved behov. Men det var for risikofylt å sende dem opp i området umiddelbart. Helikoptret meldte om flere skred som ble utløst mens de søkte i området.

  Operasjonslederen opplyser at politiet også har sjekket parkeringsplassene som ville vært naturlig å bruke ved utfart i dette området.

  – De var tomme, sier han.

  Redningsmannskaper står klare til å ta seg inn i området ved behov
  Foto: Kjetil Antonsen
 • Flere bortvist fra sentrum i natt

  Flere personer i Nordland ble bortvist fra sentrum i fylkets byer i natt. En mann i 40-årene i Narvik ble bortvist fra sentrum, men nektet, og ble derfor anmeldt. Det samme gjaldt en 20-åring i Sandnessjøen sentrum. To personer på Fauske ble bortvist etter slosskamp. På Rognan kranglet en kvinne i 20-årene med vaktene og ble bortvist fra sentrum. En mann i 30-årene som urinerte i Sortland sentrum ble bortvist av politiet. Det samme ble en jevnaldrende mann i sentrum av Mosjøen.