Politiet løslater de siktede etter dødsfall på julebord

De tre personene som er pågrepet og siktet etter at en mann i 40-årene døde natt til søndag i forbindelse med et julebord på Melbu i Hadsel kommune, er løslatt. Det bekrefter politiadvokat, Mona Madsen.

Mann i 40-årene funnet død etter julebord. Tre personer er pågrepet og siktet i saken.

– Vi har beslutta å løslate de tre siktede i saken fordi vi mener at det ikke foreligger fare for bevisforspillelse. Vi har avhørt de tre og vi har også avhørt de vitnene som var til stede, sier politiadvokat ved Midtre Hålogaland politidistrikt, Mona Madsen.

Hun ønsker søndag kveld ikke å gi noen detaljer fra avhørene av hensyn til etterforskningen.

– Har politiet et klart bilde av det som har skjedd?

– Vi har et brukbart bilde av det faktiske hendelsesforløpet.

Det var klokken 02.45 i natt at politiet fikk inn en melding om å fjerne en beruset mann i 40-årene fra et julebord på Melbu i Hadsel kommune.

Da politiet kom til stedet var mannen livløs.

Før politets ankomst hadde det vært en konflikt mellom mannen og festdeltagerne, opplyste Midtre Hålogaland i en pressemelding søndag formiddag.

– Det som politiet har fått opplyst er at det har vært en fysisk konfrontasjon mellom den avdøde og de tre siktede i saken, fortalte politiadvokat Mona Madsen til NRK .

Dødsfall Melbu

SIKTET: Tre personer er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter at en mann ble funnet død på Melbu i natt.

Foto: Bjørn Eide
  • SE VIDEO ØVERST I SAKEN

Fra samme bedrift

Helsepersonell var raskt på stedet og forsøkte å gjennopplive mannen, men mannen ble erklært død.

De tre personene som er siktet i saken er ansatte i Norway Seafoods AS avdeling Melbu, bedriften som arrangerte julebordet.

– De tre siktede er menn og er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. De sitter nå i politiets varetekt, og vi vil gjøre avhør av de tre så fort som mulig, sier Madsen.

Den avdøde er en kjenning av politiet.

– Alle skjønner at dette preger og berører veldig mange mennesker i kommunen, sier ordfører i Hadsel og leder for kriseteamet, Kjell-Børge Freiberg.

Fred Børre Freiberg og kriseteam

Ordfører i Hadsel, Kjell-Børge Freiberg, med kommunen sitt kriseteam i bakgrunnen.

Foto: JOHN INGE JOHANSEN

– Hva bidrar kriseteamet med?

Vi bistår de som har behov for å prate med noen etter det som har skjedd. Noen har behov for å bearbeide følelser.

– En tøff påkjenning

Norway Seafoods AS avdeling Melbu

TRAGISK: Det var Norway Seafoods AS avdeling Melbu som arrangerte julebordet i natt. – Dette er en svært tragisk situasjon, sier fabrikksjef, Martin Rasmussen.

Foto: John Inge Johansen

Det var Norway Seafoods AS avdeling Melbu som arrangerte julebordet i natt. Over 80 ansatte fra bedriften var tilstede på arrangementet.

– Det oppsto en situasjon der en ekstern person døde. De tre som er siktet i saken, er ansatte i denne bedriften, bekrefter fabrikksjef Martin Rasmussen i Norway Seafoods avdeling Melbu til NRK.

Martin Rasmussen

Fabrikksjef Martin Rasmussen i Norway Seafoods avdeling Melbu, sier deres viktigste oppgave nå er å følge opp de ansatte.

Foto: JOHN INGE JOHANSEN / NRK

Rasmussen ankom feststedet i natt og fikk pratet med de siktede.

– Dette er en svært tragisk situasjon og en tøff påkjenning for dem, sier han.

– Var personen en bekjent av noen av de ansatte ved Norway Seafoods Melbu?

– Det tør jeg ikke uttale meg om.

Bedriften har nå opprettet et kriseteam som de ansatte kan ta kontakt med.

– Våre tanker går til de pårørende og til våre ansatte. De ansatte er vår viktigste oppgave å følge opp i denne situasjonen. Vi vil ha kantinen i fabrikken åpen fra klokken to, der vil kommunen sitt kriseteam være tilgjengelig, sier Rasmussen.

Lukket arrangement

Dødsfall melbu

TØFF PÅKJENNING: Fabrikksjef Martin Rasmussen i Norway Seafoods avdeling Melbu, har snakket med de tiltalte. – Dette er en tøff påkjenning for dem, sier han.

Foto: Bjørn Eide

Politiadvokaten kan ikke si noe om forholdet mellom de siktede og avdøde.

Julebordet på Arbeideren på Melbu var et lukket arrangement.

– Mannen som nå er funnet død, var ikke en del av det opprinnelige julebordet, men kom til stedet uanmeldt.

– Hva vil skje fremover nå?

– Vi foretar etterforskning i saken, vi har nettopp begynt avhør av den ene siktede. Ingen av de tre siktede har ønsket forsvarer, opplyser Madsen.

Det vil også bli foretatt en rekke vitneavhør i saken siden det var flere personer til stede enn de fire involverte da hendelsen skjedde.

Mannen er begjært obdusert.

Politiet om dødsfallet på Melbu