Politiet har satt inn store ressurser i etterforskning av grov voldssak i Bodø

Politiet ser svært alvorlig på en hendelse i Bodø forrige uke, hvor tre menn skal ha utøvd vold og truet et familiemedlem og i tillegg bortført en 18 år gammel mann.

Politiadvokat Viktor Madsen i Salten politidistrikt

Politiadvokat Viktor Madsen forteller at politiet vurderer å utvide siktelsen for de tre brødrene til også å omfatte frihetsberøvelse. Madsen vil ikke kommentere hvorvidt de involverte er kjent for politiet fra tidligere forhold.

Foto: Bente H. Johansen / NRK

Saken beskrives av politiadvokat Viktor Madsen som en sjelden hendelse for politiet.

Det var torsdag 4. august rundt klokken 20 at Bodø-politiet fikk melding om at en 22 år gammel kvinne ble utsatt for vold. Politiet rykket ut til kvinnens hjem, og fant henne skadet.

– Vi kjørte henne til legevakta, og hun ble senere innlagt på Nordlandssykehuset for undersøkelser og observasjon, forteller Madsen.

Omtrent samtidig møtte en 18 år gammel mann opp på politistasjonen, og hevdet at han hadde blitt utsatt for vold noe tidligere på kvelden. Det viste seg senere at disse to hendelsene hadde en sammenheng, ved at de samme gjerningspersonene ble nevnt.

– Samme kveld ble tre personer pågrepet og siktet for vold, sier Madsen til NRK.

Tre pågrepet

18-åringen har til politiet opplyst at han den aktuelle dagen hadde blitt holdt mot sin vilje i cirka en time. I løpet av den tiden skal han ha blitt utsatt for vold og drapstrusler på to ulike steder.

Det skal ha blitt brukt våpenliknende gjenstander mot fornærmede, ifølge politiadvokaten, som forteller at de tre pågrepne er brødre og i familie med kvinnen som skal ha blitt utsatt for vold i sitt hjem.

– Gjerningsmennene er henholdsvis 30, 27 og 17 år, og har i avhør forklart at de oppfattet at kvinnen hadde et upassende forhold til den unge mannen. Dette skal være bakgrunnen for volden mot de to fornærmede.

Kulturelt betinget

De tre gjerningspersonene er siktet for grov kroppskrenkelse. Madsen forteller at de ser svært alvorlig på saken, og at politiet har satt store ressurser inn i etterforskningen.

– Det framstår som at årsaken til volden er kulturelt betinget. Den fornærmede kvinnen og de tre siktede, er opprinnelig fra Midtøsten. Volden og truslene som gjerningsmennene skal ha utvist er svært alvorlig.

Etterforskingen har så langt styrket de fornærmedes forklaringer. Blant annet er klær fra den fornærmede 18-åringen funnet på det han oppgir som et av åstedene.

– Hvilke utfordringer står politiet overfor i det videre arbeidet?

– Vi har fått til dels ulike forklaringer fra de involverte, og vi har også en utfordring med å få til et konstruktivt samarbeid med enkelte vitner, som er engstelige for å uttale seg til politiet, forteller Madsen.

Varetektsfengslet

Politiet vil i tiden framover fortsette etterforskningen med flere avhør og tekniske undersøkelser.

– To av de tre brødrene er varetektsfengslet fram til 19. august. Den tredje og yngste broren, som er 17 år, ble 10. august løslatt fra varetekt, hovedsakelig på grunn av sin lave alder.