Normal

Pessimister takler regnet bedre

Strålende vær i Nord-Norge i dag. Men regnet er like rundt hjørnet. Pessimister takler det dårlige sommerværet bedre, sier forsker.

Regnvær

Regn: Dårlig nytt for væroptimistene, regnet kommer tilbake til Nord-Norge.

Foto: Scanpix

Det meldes om flotte sommerdager i Nord-Norge de nærmeste dagene. Men finværet varer kun inn mot helgen i følge yr.no. Da kommer regnet. Det er dårlig nytt for væroptimistene.

– Personer med høye forventninger om været, som at det skal bli 30 grader og sol hele sommeren, blir mer skuffet enn de som tror at det skal regne hele tiden, sier Mattias Lundberg, førsteamanuensis i psykologi ved Umeå Universitet til Dagens Medisin.

– Fint vær i hele Nord-Norge

Værpessimistene takler det dårlige været bedre enn de som tror på godt vær, mener forskeren. Han understreker samtidig at det i dag er lite forskning som viser hvordan været påvirker oss. De nærmeste dagene blir derimot flotte for væroptimistene i Nord-Norge.

– Det blir fint vær i hele Nord-Norge. I løpet av onsdagen vil temperaturene også stige i Finnmark. Fra Bodø og sørover blir det spesielt fint på tirsdag og fredag, sier metorlogikonsulent Rune Skoglund til NRK.

Regnværet kommer

Godt nytt for de som håper på godt vær. Men selv om det nå ser ut til å bli noen fine dager i de tre nordligste fylkene, blir det heller ikke denne gangen evigvarende.

– Det er viktig å nyte finværet mens det er her, og ikke klage om det blir litt kjørligere igjen dagen etter, sier Skoglund.

I dag har været vært strålende i Nordland. I Brønnøysund var det hele 20 grader og sol kl 14:00. Den laveste målingen var på Andøya, hvor det var 10 grader.

De høye temperaturen fortsetter på onsdag, selv om det blir mindre sol enn i dag. På torsdag blir det derimot lavere temperaturer og regn i store deler av fylket, ifølge Yr.no.