NRK-ekspert: – Har aldri tidligere tatt så kraftig feil

Før 14. serierunde ga NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken, Bodø/Glimt små muligheter til å berge plassen i eliteserien. Så tok gultrøyene seks strake seiere på rad.

Vikings Karol Mets i duell med Alexander Sørloth

Vikings Karol Mets i duell med Alexander Sørloth under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Bodø/Glimt på Viking stadion.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Juniorfeil i forsvarsspillet, nøkkelspillere på tur vekk fra klubben, og generelt for dårlige spillere, gjorde at Karl-Petter Løken mente at Bodø/Glimt ville rykke ned.

Karl-Petter Løken

NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken.

Foto: NRK

I forkant av kampen mot Vålerenga i slutten av juni sa Løken at det var veldig lite som tilsa at laget plutselig skulle ta mange flere poeng.

– Jeg har nok aldri tatt så kraftig feil før. Når det er sagt, så tror jeg ikke at jeg var den eneste som satt med følelsen om at det ville bli tungt for Bodø/Glimt, sier Løken i dag.

– Hva tror du har skjedd siden Glimt begynte å vinne?

– Jeg tror ikke det har skjedd så veldig mye. De har hatt marginene på sin side, strammet inn det defensive og i tillegg begynt å score en del mål.

Kan forbedre klubbrekorden

Arne Scheie

Arne Scheie.

Foto: Magne Hansen / NRK

Det er nå seks år siden Rosenborg vant åtte kamper på rad på vei til et suverent seriegull i 2009. Siden den gang har ingen lag vunnet sju kamper på rad eller mer.

Men i dag har Bodø/Glimt muligheten borte mot Viking i Stavanger. Gultrøyene sørget for ny klubbrekord med seks på rad etter storseieren hjemme mot Start forrige helg.

Og mulighetene for en forbedret rekord er absolutt til stede, ifølge Arne Scheie.

– Det er et heldig tidspunkt å møte Viking på. De storspilte mot Molde i cupen, men historien viser at det ikke er lett å gjenskape en så god kamp, sier han.

Imponert

Scheie, som har fulgt Glimt helt siden de rykket opp på 60-tallet, er imponert over snuoperasjonen til nordlendingene, som bare hadde vunnet to kamper før den 14. serierunden.

– Det så ikke bra ut og flere stilte spørsmål ved om Jan Halvor Halvorsen var rett mann på rett sted, sier Scheie.

– Men det som har skjedd fra den 14. runde og til nå, er rett og slett en imponerende snuoperasjon. De har ikke møtt enkle lag heller, de har slått Vålerenga og Molde borte og Rosenborg hjemme.

Rykker ikke ned

Mange hadde gitt opp Glimt, men nå er det ikke lenger tvil. Bodø/Glimt rykker ikke ned, forsikrer Scheie.

– Lagene i bunn har ikke engang tatt ett poeng i snitt. Får Glimt fire-fem poeng til, så er de helt sikre, og det gjør de.

Karl-Petter Løken tror laget vil ende omtrent der de står nå.

– Jeg tror ikke de vil rykke noe særlig oppover tabellen. De har en del lag foran seg der som har ganske klart forsprang, og som i tillegg er bedre enn Glimt.

– Du er ikke redd for å bomme igjen med det tipset?

– Nei, og heldigvis så er det slik at de fleste av oss bommer ganske mye, ellers ville fotballen vært svært forutsigbar.