Normal

Har vekket interesse hos de store

For fire år siden gikk syv små matprodusenter på Helgeland sammen og dannet salgsselskapet Nordlandsmat. Nå har selskapet vekket oppmerksomheten til store leverandører.

Nordlandsmat håper på å doble omsetningen

Angele Burokiene og Elin Solli Orrhaug har absolutt grunn til å smile. Maten de produserer har nå fått oppmerksomhet fra de store matleverandørene i landet.

For fire år siden ble Nordlandsmat AS startet opp, dette som følge av et behov flere små matprodusenter har. Elin Solli Orrhaug, daglig leder hos Nordlandsmat AS, forklarer grunnlaget for bedriften.

– Krevende øvelse å være en liten matprodusent, siden man må beherske både produksjon, salg og marked. Så i og med at Nordlandsmat kan ta den biten som går på marked og salgsarbeid, kan vi bruke mer resursser på produksjonsbiten, sier Orrhaug.

Orrhaug er en av eierne av Orrhaugen gård i Hemnes, som er en av matprodusentene innenfor Nordlandsmat. Hun er også svært aktiv i driften av gården, hvor det satses på gårdsbakeri og foredling av kjøtt.

– Vikig å komme ut til folket

Salgskonsulent i Nordlandsmat AS, Inge Henriksen, poengterer viktigheten i å vise seg frem.

– Viktig å komme ut til folket, slik at de får smake maten vår. Samtidig betyr det mye at vi får vist frem at vi er mange produsenter under «paraplyen» Nordlandsmat, forklarer Henriksen.

Fått innpass hos store matleverandører

Og Nordlandsmat har klart å nå ut til folket. De har fått innpass hos grosissten til blant annet SPAR, KIWI og MENY-butikkene. Dette er oppmerksomhet som åpner gir økt mulighet for et større marked forklarer Orrhaug.

– Vi har absolutt ambisjoner og vi håper på å kunne doble omsetningen allerede neste år, sier Orrhaug.

Men selv om bakeriet ved Orrhaugen gård og de andre matprodusentene i Nordlandsmat nå på mange måter har lyktes og daglig leverer «Kamkake» til gourmetbutikker i Oslo og andre deler av landet, er det fortsatt utfordringer.

– Det kan være en utfordring, noe vi har opplevd også. Utfordringen er nemlig det å få levert nok. Heldigvis er det slik at noen får lov til å være små, mens andre ønsker å vokse og bli større, sier Orrhaug.

Hun meddeler også at Nordlandsmat har et ønske om å få inn flere lokale matprodusenter inn i bedriften i fremtiden.