NRK Meny
Normal

Fikk masse kjeft - nå spiller de gratiskonsert som «plaster på såret»

Kun noen få dager etter artistduoen avlyste festivalopptreden i Mo i Rana tidligere i år, stod de på scenen i USA. Den gang fikk de massiv kritikk av skuffede fans i hjemlandet, men nå vil Nico & Vinz gjøre det godt igjen.

Envy / Nico & Vinz

Nico & Vinz skulle spille på Verketfestivalen tidligere i år, men måtte avlyse på grunn av visumproblemer.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3

– Vi kommer aldri til å booke Nico & Vinz igjen.

Det sa Petter Haaland, bookingsjef for Verketfestivalen, da suksessduoen Nico & Vinz avlyste konserten sin i Mo i Rana kun to dager før de skulle stå på scenen i august.

Artistene beklaget, og forklarte den gang at de hadde fått problemer med visum i USA og dermed ikke slapp ut av landet i tide.

Spilte i USA

Men kun noen få dager senere, røpet VG at rapduoen fra Holmlia holdt konsert i USA - et show de angivelig hadde planlagt i lang tid.

Nå kommer artistene til Mo i Rana for å spille en gratiskonsert som «et plaster på såret». Det skriver duoens management i en pressemelding.

– Vårt publikum betyr alt for oss. Det er aldri bra å skuffe fansen og det er derfor vi nå kommer tilbake til Mo i Rana for å gjøre et gratis show, sier bandet.

Får skryt

Verketfestivalens følgere vil få anledning til å reservere plasser før de legges ut for det generelle publikum.

Artistene får skryt av Haaland for å komme tilbake til Mo i Rana.

– Det er veldig hyggelig at Nico & Vinz ønsker å gi publikummet på Mo et plaster på såret etter sommerens kansellering, sier Verkets bookingsjef.

Konserten holdes i Meyergården Spektrum den 9. desember.

Internasjonal suksess

Den verdenskjente duoen har toppet hitlistene i flere år, opptrådt på store amerikanske talkshows, og delt scene med blant annet Taylor Swift.

Suksessen startet med slippet av låten ”Am I Wrong” i 2013, som raskt spredde seg videre til USA - der de har tilbragt mesteparten av tiden sin de siste årene.