NRK Meny
Normal

Ned på jorden igjen

Fram til det var spilt 52 minutter var Glimt serieleder, men Lyn ble for sterke og vant til slutt 3-1 på Ullevaal stadion.

Lyns Espen Hoff ( til venstre) i duell med Christian Berg

Lyns Espen Hoff (til venstre) i duell med Christian Berg.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Bodø/Glimt har nå tapt 11 bortekamper på rad i eliteserien. Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen vedgår at det er stor forskjell på prestasjonene hjemme og borte.

- Ja, det er klart de fleste poengene vil vi nok ta hjemme. Det gjør stort sett alle de andre lagene også. Men det blir jevnt, og det vil være små marginer som avgjør de fleste kampene i serien.

Straffet av kontringer

Ståle Stensaas ga Lyn ledelsen etter 52 minutter, da han banket ballen i mål på frispark fra 17 meter. Da måtte Glimt angripe, og det åpnet for kjappe Lyn-kontringer.

- Vi var alt for upresise i overgangsspillet. Vi mister ballen for ofte når vi er på vei framover, og det straffer seg i eliteserien. Det blir voldsomt mye løping, og Lyn har bra fart og får da kontret inn to mål, oppsummerer Ingebrigtsen.

Lyn doblet ledelsen etter 62 minutter, da Kim Holmen satte ballen i mål fra kloss hold.

Birkir Bjarnasson tente ett nytt håp for Glimt, da han reduserte til 2-1 et kvarter før slutt. Men bare minuttet etter punkterte Ighalo kampen, da han la på til 3-1 for Lyn.

Skal bite ifra seg

Til tross for tapet ser Runar Berg lyst på sesongen videre. Han er overbevist om at Bodø/Glimt kommer til å reise seg igjen.

- Vi kommer sterkere tilbake. Det er mange kamper igjen, og vi skal bite godt fra oss, sier han.

Først og fremst vil det skje på eget gress sier Ingebrigtsen, som mener alle lagene kan slås på Aspmyra denne sesongen.

- Trenden er at hjemmelagene vinner, og jeg tror det er små marginer. Er ikke de såkallte topplagene helt oppe mot sitt beste, da får de juling når de reiser rundt til bygdene i Norge.

Bodø/Glimt ligger nå på sjetteplass i eliteserien.

Glimt stilte med samme lag som slo Ham Kamp på Aspmyra i serieåpningen:

Pavel Londak - Stig Johansen, Alo Bärengrub, Per Verner Vågan Rønning, Willis Forko - Stian Theting, Christian Berg, Runar Berg - Mounir Hamoud, Thiego Martins, Trond Olsen.

Følg kampen direkte her

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.