Narvik Ap har seg selv å takke

Kommunepartiet har seg selv å takke når de nå må gi fra seg makta etter 100 års Ap-styre. Det mener Ap-veteran i Narvik, Rolf Hellem.

Rolf Hellem på tunet

NARVIK BLIR BLÅ: Byen som har vært rød i mer enn 100 år blir blå. Det kan Arbeiderpartiet i Narvik takke seg selv for, mener Ap-veteran Rolf Hellem.

Foto: Knut Eirik Olsen / NRK

Nå er det Høyre som sammen med Fremskrittspartiet og Venstre skal styre malmbyen i Ofoten.

– En tragedie for Ap

Den rød byen er blitt blå.

– Det er jo en tragedie, for det hadde jo ikke behøvd å gå slik. Jeg vil si Narvik arbeiderparti har seg selv å takke for det, sier Ap-veteran Rolf Hellem i Narvik.

Mange feil er gjort i perioden som er gått, og det straffer seg, mener Hellem. Håndteringa av Mainstreams omstridte oppdrettsanlegg i Ofotfjorden er en av sakene mange mener Ap har håndtert dårlig.

– Oppdrettssaka har ødelagt mye for Arbeiderpartiet ved valget, tror Hellem.

Hardt i opposisjon

Roger Bergersen

Roger Bergersen(Ap).

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Roger Bergersen har han stor tiltro til.

– Bergersen har prøvd. Men det er vanskelig for en mann å rydde opp alene. Nå må hele partiorganisasjonen bygges opp på nytt, slik de gjorde for hundre år siden.

Hellem maner til hard jobbing for å ta tilbake makta i malmbyen.

– Partiet må ta seg sammen. Hvis de jobber godt i opposisjon kan de ta makta tilbake igjen om fire år, spår Ap-veteran Rolf Hellem.

Velgerne bestemmer

For Arbeiderpartiets ordførerkandidat kommer det overraskende at de tre borgelige partiene så fort har lagt kabalen.

– Velgerne bestemmer. Vi har hatt samtaler med Venstre, men de velger å gå til Høyre og Fremskrittspartiet. Det er jeg ikke skuffet over. Jeg tar det til etterretning, sier Roger Bergersen til NRK.no.

Mange personlige stemmer

Roger Bergersen måtte si opp som redaktør i Fremover da han valgte å stille som Arbeiderpartiets ordførerekandiat. Et par dager etter valget vil han ikke kommentere egen person og hva han nå skal gjøre.

– Jeg fikk mer enn ett tusen personlige stemmer. Og fire av ti Narvik-velgere har sagt at de ville ha meg som ordfører. Nå må vi likevel belage oss på fire år i opposisjon.

Saka fortsetter under bildet

Trond Millejord(Frp), Tore Nysæter(H), Tor Arne Solvoll(V)

DISSE OVERTAR NARVIK: Trond Millejord(Frp), Tore Nysæter(H) og Tor Arne Solvoll(V).

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Mye god energi

Arbeiderpartiet i Narvik fikk 35,4 prosent av stemmene, og er det største partiet. Bergersen mener de har gjort en meget god valgkamp. Han er enig med Ap-veteran Rolf Hellem i at partiet har gjort noen feil i perioden som gikk. Men nå vil han se framover.

– Det er utrolig mye god energi i Arbeiderpartiet i Narvik nå. Vi vil opptre som et ansvarlig opposisjonsparti. Vi vil Narviks beste, avslutter Arbeiderpartiets Roger Bergersen.