Nær 1,3 millioner så Himmelblå

Sukessen fortsetter. Nær 1,3 millioner spente tv-seere over det ganske land fikk i går endelig treffe igjen Marit, Roy og resten av Himmelblå-gjengen.

Terje Himmelblå 3

POPULÆRE GUTTER: Utepils på Ylvingen.

Foto: NRK

Himmelblå

Gjensyn: Mange tv-seere hadde benket seg foran tv-apparatet for å se Marit og resten av Himmelblå-gjengen.

Foto: Liv Ask / NRK / NRK

At det det norske folk er begeistret for feelgood-serien fra Helgelandskysten visste vi. Men at serien er like populær i tredje sesong må være en fjær i hatten for skuspillerne, regissør Petter Ness og dramaavdelingen i NRK.

Roy ville feiret med ny båt

Himmelblå-skuespiller Hallvard «Roy» Holmen er storfornøyd med seertallene, og det tror han også Roy ville vært.

– Det hadde nok gått rett til «hauet» på han. Han hadde nok blitt stille ganske lenge, og så hadde han løpt til banken, tatt opp et stort lån og kjøpt seg en sinnssyk feit båt, sier Holmen.

Selv føler han at han har vært med i et eventyr.

– Jeg har vært på mye artig og fint, men dette topper kaka, sier Holmen.

Mye ros for rollen

Holmen har fått mye ros for at rolletolkningen sin.

Roy Harry Hansen

Ferjemannen Roy Harry Hansen (Hallvard Holmen) driver virksomheten sin som før, og frakter fastboende og besøkende mellom Ylvingen og fastlandet.

Foto: Liv Ask / NRK

– Når man får utdelt en kjeledress og en selskinnsvest må man tenke på hvordan man skal balansere en sånn karakter for å unngå at det går ut i parodien. Det har vært hovedutfordringa. Ut fra responsen, har jeg fått det til. Det er jeg fryktelig stolt av. Jeg føler vi har gjort noe unikt og genuint norsk, til tross for at dette opprinnelig var en engelsk serie, sier han.

Han tror gjenkjennelse og identitet er stikkord for hvorfor serien slår an.

– Det er enkle konflikter det handler om. Det er ikke et stort politisk drama, men et lite samfunn med vanlige folk somde fleste av oss er. Og Roy har en åpen klønethet som jeg tror de fleste av oss prøver å skjule. Han trakker åpent i salaten og det artig å se på. Jeg tror mange kjenner seg litt igjen.

Selv er det nysgjerrigheten han liker best med Roy.

– Han har mye glede i å finne ut hva de andre holder på med.

Fornøyd sjef

Også sjefen for det hele, dramasjef Hans Rossiné er fornøyd med de gode seertallene.

– Det er helt fantastisk. Jeg konstaterer at de ulike anmelderne triller terningen fra mellom tre til fem i Dagbaldet. Det er forskjellig syn på det og det er helt greit, sier Rossiné.

Dessverre kommer det ikke flere Himmelblå-episoder etter at den åttende og siste er ferdig om et par måneder.

– Nei, da er historien ferdig fortalt. Men fortsatt er det sju episoder igjen som folk kan glede seg til, trøster Rossiné.

Slått sv Skavlan og Nytt på Nytt

Det nøyaktige tallet TV-seere i går var 1,265.000 - og dermed ikke ny rekord. Da sesong to avsluttet var det over 1,3 millioner personer som så Kim forsvinne fra Himmelbløåøya.

Himmelblå ble kun slått av Skavlan og Nytt på Nytt.

– Det var det tredje mest sette programmet på NRK denne uka og omtrent på det nivået Himmelblå på var da det sluttet. Vi kan trygt slå fast at sukessen fortsetter, sier analysesjef Kristian Tolonnen i NRK.

Ikke overrasket

Han er ikke overrasket over de høye seertallene.

– Nei, jeg hadde blitt mye mer overrasket dersom seertallene hadde vært lavere. Dette er uten tvil tidenens største dramasuksess i Norge, og det hadde vært rart om det plutselig ikke var det lenger, sier han.

Han tror det er mange årsaker til at Himmelblå slår så godt an hos det norske folk.

– Det er veldig norsk, det er flott natur, vakre bilder og en god dramahistorie. serien har også en god sendeflate for å oppnå høye seertall, sier han.

Følger du med på Himmelblå? Si din mening om serien!