Nå kommer viking-ølet

Det flasker seg for bøndene på Borg. Snart kommer viking-ølet.

Odd Nicolaisen

VIKING-LAND: Odd Nicolaisen, bonde på Borg – like ved vikingmuseet Lofotr, klar til å levere korn til det som skal bli et lokalt bryggeri av viking-øl.

Foto: Billy Jacobsen

For et par år siden begynte ideen å ta form, blant lokale bønder i området ved vikingmuseet Lofotr, som ligger på Borg, Vestvågøy i Lofoten. Og noen andre interessenter.

Vikingmuseet

Nå har prøvebryggingen vært i gang ei stund, og Odd Nicolaisen, bonde og ølgründer, med gårdsadresse Vikingveien på Bøstad; et par gode spydkast fra det karakteristiske langhuset til Lofotr, han sier at prosjektet har tatt noen vesentlige skritt fremover.

– Det gjenstår ennu en god del detaljer, men vi nærmer oss tiden for å danne et selskap som skal få det hele på skinnene. Og vikingmuseet er en av aktørene vi ønsker å ha med oss på laget, sier Nicolaisen.

Lokale råvarer

– Ideen er at kornet til ølet, ja mest mulig av råvarene, skal leveres lokalt, sier han.

Viking-ølet er et selvsagt produkt og merkenavn, men det er også friske ideer til flere andre ølsorter, som også har vært prøvebrygget.

Humor

– Vi må jo ha litt humor med oss, og det kan også komme til uttrykk på etiketten, for eksempel har vi snakket om juleølet ”Latterlig jul” og et vinterøl kalt ”Meirsmak”, sier Nicolaisen.

Han mener at de første flaskene med ekte vikingøl fra Borg i Lofoten kan være på markedet om kanskje bare ett års tid.