Dropper Lofoten og Vesterålen

Hurtigruteskipet «Richard With» sløyfer alle anløp fra Bodø til Harstad torsdag 17.desember.

MS Richard With

MS 'Richard With' sløyfer anløpene i Lofoten og Vesterålen torsdag 17.desember: Stamsund, Svolvær, Stokmarknes, Sortland og Risøyhamn.

Foto: Atle Markeng / NRK

– Vi er dessverre nødt til å gjøre det. Vi går med redusert kraft, og i kombinasjon med dårlig vær velger vi denne løsningen, sier kapten Knut Storø på MS «Richard With».

Sterk vind

Det er meldt sterk vind i Lofoten og Vesterålen det neste døgnet.

Les også: I kveld kommer stormen

Det er sjelden at hurtigruten dropper alle anløp både i Lofoten og Vesterålen.

– Grunnen er redusert maskinkraft, og med sterk vind i Lofoten og Vesterålen har vi ingenting å stille opp med. I godt vær er det ingen problem. Vi har gått med en hovedmotor fra Kirkenes til Bergen og opp til Nordland uten noe problem som helst. Men kombinasjonen av dårlig vær og tekniske problemer fører til innstillinger, sier Storø.

Alternative reiseruter

Rederiet vil kontakte passasjerer som har forhåndsbstilt turer.

– De som skal til Risøyhamn og Sortland vil få tilbud om å være med til Harstad, og så ta sørgående hurtigrute tilbake. For de som skal til Stokmarknes, Svolvær og Stamsund vil vi sette opp buss, sier Hege Anette Iversen, purser på MS «Richard With».

Nordgående hurtigrute «Richard With» kommer til Bodø klokken 1300, en halv time etter rute. Skipet har avgang fra Bodø klokken 15.00.

Ingen sikkerhetsrisiko

Kapteinen på «Richard With» sier at redusert maskinkraft ikke er en sikkerhetsrisiko, men at de tar sine forholdsregler.

– Det er ingen problemer med å seile. Men vi har mindre motorkraft. Hadde det vært en risiko, hadde vi ligget stille, sier Storø.

Teknisk personell jobber nå med å reparere maskinen.

– Vi vil være operativ i morgen. De jobber med saken, det tar bare tid, sier Storø.