Mo IL møter TIL: – Vi har ingenting å tape

I kveld braker det løs. De fem nordlandslagene Mo IL, Bodø/Glimt, Sandnessjøen IL, Mjølner og Sortland IL skal alle i ilden i kveld. Du kan se to av cupkampene live på NRK Nordlands nettsider.

MO IL møter Tromsø i fotball NM

Kampstart klokken 18.00.

Da er vårens vakreste eventyr i gang, og veien til en finale på Ullevaal i slutten av november blir lagt. Allerede har flere lag vært gjennom to kvalifiseringer for å kunne komme seg til 1. runde, og nå skal Askeladden til pers mot alle toppklubbene.

Smeller bomben allerede i 1. runde?

– Drømmen er at kveldens cupbombe skal smelle på Helgeland. Vi har ingenting å tape, sier Mo-spiller Andreas Sletvold. Han gleder til å ta fatt på kveldens første runde kamp hjemme på Sagbakken stadion mot Tromsø.

Sletvold han fikk en flying start på årets sesong med 3–2 seieren mot Bodø/Glimt sitt andrelag på mandag. Sletvold laget to av målene, og la opp til det tredje.

– Det blir kjempeartig med cupkamp mot TIL. Cup er cup, og cup er morsomt. Alt kan skje men Tromsø er naturlig nok storfavoritt siden de spiller i eliteserien, mener han.

– Men vi har ingen ting å tape, og har som alle andre en mulighet til å gå videre i cupen, legger han til.

Håper på 2000 tilskuere

Fotball-NM

Kirkenes-Bodø/Glimt starter klokken 17.

Sletvold sier han var litt overrasket over å sette inn to mål mot Bodø/Glimt på mandag.

– Det var kanskje litt i overkant med tanke på at jeg ikke har følt meg helt i toppform på trening. Men nå legger vi Glimtkampen bak oss, og fokuserer maksimalt på kveldens cupkamp. Jeg håper at det kommer 2000 tilskuere og ser på oss, sier han til NRK.

SIL møter Ranheim

Stian Lyngheim Theting som er sportssjef og hovedtrener for A-laget til Sandnessjøen IL, legger ikke skjul på at Ranheim er to divisjoner over SIL, og har favorittstempel.

– Men vi har en fordel med hjemmebane. Norsk fotball har blitt jevnere de 10–20 siste årene, så det skjer nesten ikke lengre at vi får 10–0 resultater. Hvis vi har en kjempegod dag, og Ranheim ubevisst slipper seg ned, så håper vi på å gi dem en god kamp, sier Theting til NRK.

– Tror du på cupbombe?

– Ja det tror vi at det kan bli, men da må vi prestere maksimalt, sier Theting.

Disse nordlandslagene er i aksjon i dag

  • Kirkenes–Bodø/Glimt: Klokka 17.00. (streames live på NRK.no)
  • MO IL–Tromsø IL: Klokka 18 (streames live på NRK.no)
  • Ranheim–Sandnessjøen IL: Klokka 19.00
  • Bossekop–Mjølner: Klokka 16.30
  • Sortland–Tromsdalen: 17.30
Programleder: Carina Olset

22.20 starter cupmagasinet «Veien til Ullevaal»