NRK Meny
Normal

Meteorologen lover knallvær i helga

Helgeværet i Nord-Norge blir flott, men vi må nok gi opp håpet om en reprise på temperaturene i juli.

– Det har litt med hvor vi befinner oss på kalenderen. Men siden havtemperaturen er høy, er det muligheter for fortsatt gode temperaturer, sier vakthavende meteorolog Unni Thomsen til NRK.

Etter flere dager med ustabilt og småkjølig vær, går de aller fleste nordlendinger en strålende værhelg i møte – til august å være.

– Fredag starter med rolige vinforhold finest på Helgeland og i Salten, med temperaturer på opp mot 25 grader på indre strøk. På kysten vil det bli mellom 15 og 20 grader. Lenger nord, er det litt mer skyet vær, sier meteorologen.

Lørdag

Lørdag tar været seg ytterligere opp.

– Det blir en kjempefin dag med svak vind fra øst på kysten og veldig pent vær.

Imidlertid kan det komme en og annen ettermiddagsbyge på indre strøk.

– Men ikke i nærheten av bygeaktiviteten som har vært de siste dagene.

Søndag blir været litt mer usikkert, men de varme temperaturene holder seg.

Lavtrykk i sør på søndag

– Det kraftige lavtrykket som gir masse vind på Vestlandet fredag og lørdag kommer sigende nordover søndag. Lavtrykket vil merkes best sør i Nordland. Her øker vinden muligens opp til liten kuling. Det blir også litt regn.

Den nordlige delen av fylket ser ut for å gå klar av lavtrykket.

– Her blir det kjempefint vær og forholdsvis varmt. Midt i fylket blir det fint den først på dagen, mens det vil skye til fra sør mot slutten av dagen, tror meteorologen.

Godt langtidsvarsel

Statsmeteorolog Aurora Stenmark lover nordlendingene godt vær også utover i neste uke.

– Søndag vil Nord-Norge fortsatt ha egentlig fint vær, litt sørøstlig bris. I Nordland kan det bli litt regn som kan bre seg litt nordover, men ikke noe å snakke om. Det blir omtrent uendret temperatur og perioder med sol. Mandag og tirsdag blir det enda mer sol og stigende temperatur, sier hun til NTB.

Fra onsdag og utover er prognosene mer usikre:

– Vi ser ut til å få inn et lavtrykk fra Norskehavet som vil dominere. Det gir særlig mye regn på Vestlandet og i Trøndelag. Og det lavtrykket vil gi litt varierende vindforhold, perioder med kuling. Østafjells blir det litt lettere vær. Det ventes både regnbyger og perioder med sol, veldig usikkert hvor mye av hva.

Lavtrykket påvirker etter hvert Nord-Norge.

– Det vil bli sørvestlig kuling og regn i Nordland og Troms torsdag, men Finnmark ser fremdeles ut til å få lite nedbør, sier Stenmark.

Hun ser ingen store temperaturendringer i landet neste uke.