Marilyn til Nordland

Nordland Teater er som første teater i Norden snart premiereklar med en musikal om film-ikonet Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe

Silje Holtet blir Marilyn Monroe, når Nordland Teater legger ut på ny turné.

Foto: Frank Nygård / NRK

Musikalen av Sven Henriksen, Marilyn - Nobody's Baby, har urpremiere på selveste nyttårsaften. Silje Holtet har fått æren av å spille den amerikanske skuespillerinnen og sangeren, som levde et kort og hektisk liv.

- Det er et stort høydepunkt i min karriere, at jeg får lov til å tolke Marilyn Monroe, sier Holtet.

Den norskettede skuespillerens virkelige navn var Norma Jean Mortensen. Hun døde bare 36 år gammel, men har siden blitt stående som et av filmindustriens største ikoner.

Sven Henriksens musikal gir et innsyn i Norma Jeans liv som skuespiller og artist, og gir publikum mulighet til å bli kjent med hennes mer ukjente sider.

- Det er mye som overassker med Marilyn, når vi begynner å lese om den virkelige personen bak den kjente fasaden. Hun var en vanvittig ambisiøs, og sterk dame, sier Holtet.

- Er det vanskelig å tolke en så kjent person?

- Ja, det er tøft på den måten at publikum vert hva de vil ha når de kommer inn, og så skal jeg leve opp til de forventningene. Men jeg har vel egentlig lagt mye vekt på å skape min egen marilyn, og det tror jeg publikum vil kjøpe, sier hun.

Nye sider av Marilyn

Marilyn var gift to ganger, men levde et til tider turbulent liv. Hennes mest betrodde venn var sminkøren Allan Snyder, eller Whitey som han også ble kalt. Morten Rudå har fått oppgaven med å spille sminkøren, som ikke bare opplever glede og glamour ved Marilyns side.

- Ja, det er både opp og ned. Han tror jeg går gjennom like tøffe tak som hun gjør. Når hun er irritert så må han tåle det, når hun skal være glamorøs, så er det han som må ordne det, sier Rudå.

Musikalen forsøker å vise hele spekteret av Monroes liv, fra suksess og lykke til mer skjulte sider av skuespilleren og sangerinnen.

- Ja, det finns mange glamorøse sider som vi kjenner, og som vi får i forestillingen. Men jeg tror også publikum kan bli litt overassket over baksiden av den medaljen. Den marilyn som vi ikke kjenner så godt, den får vi vist i forestillingen. Det syntes jeg er veldig spennende, sier Rudå

Musikalen har premiere på nyttårsaften, og vil gå to uker på Hovedscenen i Mo i Rana . Deretter legger Nordland Teater ut på turne i fylket med forestillingen.

- Jeg tror vi får se Marilyn på sitt aller beste, og sitt aller verste, sier Silje Holtet.