NRK Meny
Normal

Mann flyttet ambulanse mens pasient fikk behandling

Tirsdag ettermiddag flyttet en mann på Hemnesberget en ambulanse som var på oppdrag. – Han satte seg inn og flyttet bilen, mens ambulansepersonellet arbeidet bak i bilen, sier politiet.

Hemnesberget

HEMNESBERGET: Det var her en ambulanse ble flyttet på under et oppdrag tirsdag ettermiddag. Politiet ser alvorlig på hendelsen.

Foto: TORE M. FURUHATT

– Etter kort tid etter forlot mannen stedet etter en diskusjon med ambulansepersonellet. Da ble politiet kontaktet, sier politiadvokat Torgeir Kvitvik.

Hvorfor mannen flyttet på ambulansen er foreløpig ikke avklart. Det var Rana Blad som først omtalte saken og ifølge dem skal en del av årsaken være at ambulansen sto i veien for mannen.

– Politiet ble i går ettermiddag kontaktet av ansatte ved en ambulanse som fortalte om episoden, sier politiadvokat Torgeir Kvitvik.

Skal ha oppholdt seg i ambulansen

– Om mannen tok bilen for å flytte den noen meter, eller for å stikke av med den, er fremdeles uklart. Så det må vi undersøke, utdyper Kvitvik.

Politiadvokat og aktor Torgeir Kvitvik, Midtre Hålogaland politidistrikt

POLITIADVOKAT: Torgeir Kvitvik i Nordland politidistrikt forteller at hendelsen anses som alvorlig.

Foto: John Inge Johansen / NRK

De ansatte var bak i bilen og arbeidet med en pasient da den ble flyttet på. Politiet fikk raskt kontakt med gjerningspersonen. Det er opprettet en anmeldelse på forholdet.

– Det kan oppleves som alvorlig og dramatisk hvis noen flytter på en ambulanse. Særlig under arbeid med en pasient, sier Kvitvik.

Forholdet skal undersøkes videre.