Arctic Eagles knuste Viking

Det ble en målfest da Arctic Eagles ydmyket Viking 8 - 3 i Narvik lørdag kveld. – Vi danser rundt målet deres til stadighet, sier supporterleder.

I KAMPENS HETE: Arctic Eagles vant 8-3

I KAMPENS HETE: Arctic Eagles vant til slutt 8-3

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Det tok rundt et kvarter før Martin Persson åpnet målfesten for de blåkledde. Svensken satte raskt inn ledermålet til vill jubel på Nordkraft Arena. Og flere mål ble det. Robin Johansson økte til 2 - 0, før Persson, Marius Klem Marcus Wallmark også noterte seg på scoringslista.

Med kun 1 utligningsmål sto det 6 - 1 før andre periode var over. I tredje periode ble derfor jobben enkel for Narvik laget. Når fløyta gikk sto det 8 - 3 til Arctic Eagles fra Narvik.

– Vi leker oss med motstanderen. Vi er sterk offensivt, de klarer knapt å komme til avslutning, forklarer leder i Arctic Eagles Supporters, Stian Pedersen.

Hockey-fan siden han var gutt

Leder i Arctic Eagles Supporters, Stian Pedersen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Narvik-laget ligger på 5. plass på tabellen, mens Viking er helt sist på nedrykksplass. Men det til tross, med flere skader på laget er Stian glad det går bra mot jumboplassen på tabellen.

– Vi viser at vi kan ta ansvar og vi har fått mange gode spillere tilbake. Jeg tør å påstå at vi kan slå et hvert lag i 1. divisjon utdyper Pedersen.

Engasjert hele hockey-Norge

Det sies at ishockey er større i Narvik enn det fotball er i Bodø, ifølge Stian Pedersen. Byen med rundt 15 000 inbyggere har ifølge lederen for supporterklubben blitt en snakkis i hockey-miljøet i Norge. Stian Pedersen begynte senest i fjor som hockey-entusiast da Arctic Eagles slo Manglerud 3 - 1 på hjemmebane.


– Hockey ble noe helt nytt for meg. Det var noe jeg falt for, forklarer Stian Pedersen.
Nå har også supporterklubben nesten 2000 fans på Facebook. Pedersen forklarer suksessen med at de tar vare på supporterne, og at måten de presterer på gjør at de er et samtaletema i hele hockey-Norge.

Circa 1000 tilskuere så Arctic Eagles slå Viking

Circa 1000 tilskuere så målfesten lørdag kveld.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Vi er et nytt lag i 1. divisjon som presterer. Vi klarer å vise oss frem, sier Pedersen engasjert.

Neste kamp for de blåkledde er mot Comet på hjemmebane neste lørdag.