Må se Glimt fra operasjonssenga

Mens Bodø/Glimt-spillerne skal kjempe for årets første trepoenger i Kristiandsand, ligger treneren til operasjon i Tromsø.

Jan Halvor Halvorsen

Med Jan Halvor Halvorsen i sykesenga, skal Aasmund Bjørkan lede Bodø/Glimt mot Start i dag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Hovedtrener Jan Halvor Halvorsen blir i dag operert for en prolaps i ryggen, og er ikke med til Kristiansand. Dermed er det assistenttrener Aasmund Bjørkan som leder laget mot Start.

– Jeg har vært hovedtrener både i Alta og Ranheim, så for meg er dette uproblematisk. Det viktigste er at Jan Halvor får orden på ryggen sin, sier Bjørkan.

– Blitt lite tid til å terpe forsvarsspill

Han reiser til Kristiansand med et lag som ligger sist på tabellen, med ett fattig poeng. Forsvaret har vært lekk som en sil og sluppet inn 21 mål på sju kamper. Mot Strømsgodset sist ble det nye fem baklengs.

Likevel har ikke Glimt hatt noe spesielt fokus på det defensive arbeidet før denne kampen.

– Vi ønsker først og fremst å gå ut på banen for å score mål. Vi skal være oss selve og angripe. Angrep er ofte det beste forsvar, sier Bjørkan.

Etter å ha sluppet inn fem mål på hjemmebane mot Strømsgodset, fikk Glimts forsvarsspill gjennomgå av fotballekspert Lars Tjærnås.

– Kampene kommer så tett at vi har ikke rukket å gjøre så mye i treningsarbeidet. Derfor har det handlet om at vi være tydelig på hvordan vi ønsker å fremstå og hva som generelt er viktig for å unngå å slippe inn mål. Jeg mener vi er godt forberedt og håper og tror vi skal bite bra fra oss, sier Bjørkan.

Lasse Staw

Glimt-keeper Lasse Staw slapp inn fem mål mot Strømsgodset i helga. I dag skal han prøve å holde buret rent borte mot Start.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Skal vinne for treneren

Heller ikke motstander Start kan skryte av å være i form. Sørlendingene ligger på 11. plass, men har tapt begge sine to siste kamper 4-0, mot Vindbjart i cupen og borte mot Molde.

Ifølge Avisa Nordland mister både Daniel Edvardsen, Anders Karlsen, Ruben Imingen og Brede Moe til oppgjøret mot Start, mens Henrik Furebotn er friskmeldt.

Etter sju seriekamper er Bodø/Glimt det eneste laget som ikke har vunnet. Jan Halvor Halvorsen har likevel blitt fredet av ledelsen i klubben. Kanskje får Glimt sine første tre poeng med treneren satt ut av spill.

– Selv om Jan Halvor ikke er på sidelinja, er det han som er sjefen og som har lagt opp store deler av strategien. Så i dag skal vi vinne både for og sammen med ham, sier assistenttrener Aasmund Bjørkan.