Hopp til innhold

Må fjerne underskriftslister

Over 800 personer har skrevet under på underskriftslistene mot asylmottak i kommunen. Nå fjerner Posten lista fra postkontoret.

Asylmotstand i Ballangen

STOR STØTTE: Hver tredje person i Ballangen støtter underskriftskampanjen mot asylmottak i kommunen. Her fra Myklevoll bakeri.

Foto: Mathis Eira / NRK

- Posten er et sted hvor alle skal føle seg velkommen. Vi tar ikke politiske standpunkt, og vil ikke tas til inntekt for innholdet i underskriftskampanjer, sier infosjef i Posten Anne Kristine Olsen. Hun vil nå ta kontakt med Coop som driver post-i-butikk i Ballangen og be dem fjerne lista umiddelbart.

Kundene reagerer

NRK Nordland mottok i helga flere tips fra postkunder som reagerte på at de kontroversielle underskriftslistene lå ute på postkontor og Coop-butikken i bygda.

- Også ansatte på Posten/Coop har skrevet under, forteller en tipser. Han synes det er betenkelig at Posten og Coop i kommunen brukes til å fremme det han mener er rasistiske holdninger.

Stor støtte

Hver tredje person i Ballangen støtter underskriftskampanjen mot asylmottak i kommunen.

800 personer av kommunens totalt 2700 innbyggere har skrevet under på lista hittil, ifølge avisen Fremover.

Undersriftslistene har ligget ute i litt over en uke og underskriftskampanjen vil fortsette fram til 28. august. Leder for Aksjonsgruppa Tor Einar Olaussen er storfornøyd med responsen

- Et formidabelt tall, sier han til avisen.

- Rasister

Ungdomspolitikerne i Arbeiderpartiet liker dårlig aksjonen i Ballangen. Før helga gikk Nordland AUF kraftig ut i media og kalte aksjonistene for rasister.

- Gruppen stempler alle asylsøkere som tyver, voldsmenn og uredelige, sa fylkessekretær Fredrik Sletbakk i Nordland AUF.

Han er ikke redd for å bruke ordet rasisme om argumentasjonen aksjonistene bruker.

Fredrik Slettbakk, fylkessekretær i Nordland AUF

Fylkessekretær Fredrik Sletbakk i Nordland AUF.

- Glad Posten rydder opp

Nå er han glad for at Posten setter foten ned for at underskriftslistene blir lagt ut på postkontoret i Ballangen.

- Det skulle bare mangle at de rydder opp. Det er helt forkastelig at Posten som en offentlig etat har vært med på dette, sier Slettbakk.

- Rasisme er et sterkt ord, men er på sin plass. Man kan ikke stemple alle asylsøkere som tyver, hevder Nordland AUF.