Hopp til innhold

- Bygg flere boliger for å møte framtida i nord

Framtida er lys for nordnorsk næringsliv, mener Sparebanken Nord-Norge. Men banken etterlyser bygging av flere boliger i landsdelen.

Byggeplass.

MER BOLIGBYGGING MÅ TIL: Det er lyse utsikter for næringslivet i nord, mener Sparebanken Nord-Norge. Da trengs det også flere boliger til dem som vil flytte nordover.

Foto: Colourbox

Boligbygginga må øke for å ta unna og gi et godt tilbud til arbeidstakerne som Nord-Norge kommer til å trenge i tida framover. Det skriver Sparebanken Nord-Norge i sin framtidsanalyse av næringslivet i nord.

Sjømat og malm

Kåre Markussen

Kåre Markussen, Sparebanken Nord-Norge

Foto: Nils Mehren / NRK

Og tradisjonelle næringene står fortsatt sterkt i nord.

– Sjømat, olje, malm og reiseliv, her vil nok den største veksten komme. Naturressursene vil fortsatt være grunnsteinen, så det gjelder å smi mens jernet er varmt, sier regionbanksjef Kåre Markussen i Sparebanken Nord-Norge.

Banken starta denne uka med å legge fram sitt årlige konjunkturbarometer, som skal gi en temeperatur på hvor næringslivet i landsdelen står.

På ei grønn grein

Ordfører Eivind Holst (H) i Vågan liker det han hører fra banken, og er overbevist om at han er blant de heldigste ordførerne i verden.

– Vi i Norge sitter på ei grønn grein. Næringer som står sterkt her hos oss har ei lysende framtid. Dersom vi også får med olje og gass står vi enda sterkere. Vi trenger å få folk til å flytte tilbake til oss, og til det trenger vi olje og gass.

Trengs flere boliger

Nå etterlyser banken bygging av flere boliger i landsdelen.

De tradisjonelle næringene står sterkt, men dersom veksten skal fortsette mener banken det er behov for å bygge flere boliger til de som skal flytte til landsdelen og jobbe i næringslivet.

– Vi ser trender for tilrettelegging for boligbygging. Det er behov for flere boliger, slår regionbanksjef Kåre Markussen fast.