Hopp til innhold

– Gir 200 kilo torsk til Bodø/Glimt, noen bedre?

Ildsjeler i Lofoten vil berge den kriserammede fotballklubben. Nå gir de Bodø/Glimt 200 kilo lofottorsk. – Noen bedre? spør ildsjel Sten Roger Sandnes.

200 kilo skal berge Bodø/Glimt

HISTORISK SUS: Lofotfisket - atter en redning i Nord-Norge?

Foto: Helge Lyngmoe/Sigurd Steinum / NRK

Bodø/Glimt sliter økonomisk, og har opparbeidet seg en gjeld på nærmere 40 millioner kroner. Bodø/Glimts mest profilerte spiller gjennom 15 år, Runar Berg sa denne uka takk for seg, og klubben har også måtte tåle mye kritikk for hvordan den er drevet på.

Nå truer konkursspøkelset, og ledelsen i Bodø/Glimt kjemper med nebb og klør for å berge den skakkjørte klubben fra økonomisk ruin.

I dag skal Bodø/Glimt møte et sammensatt lag av lofotspillere på Leknes, i en for lengst planlagt kamp. Og lofotingene har en liten gave på lur, som de håper kan berge klubben.

200 kilo ekte lofottorsk

200 kilo skrei, med lever og rogn, som skal sendes over fjorden en gang i januar-februar.

– Vi hadde styremøte i går, og fant ut at vi ikke bare ville gi et pengebeløp for å støtte Bodø/Glimt, sier lederen i Leknes & OIF, Sten Roger Sandnes til NRK.no.

Ønsker engasjement

Video:

Video Vil berge glimt

– Poenget må være å gi noe som samtidig bidrar til ekstra engasjement. Og vi har valgt å gi av det vi alltid har levd av i Lofoten, nemlig torsk, sier han og sender stafettpinnen videre.

– Våre gode venner i Aust-Lofoten har vel også litt å gi?

Møljekalas

Men ikke nok med det: For med torsken over fjorden kommer også en lofotkokk, som er mester i å lage ekte lofotmølje. Så kan Bodø/Glimt bruke dette til å lage en skikkelig møljekveld, og et positivt engasjement rundt klubben sin, mener Sandnes.

– Og solgt per kuvért til restaurantpris, snakker vi om inntekter på i alt fra 180.000 kroner og oppover. Lofotfisket har berget Nord-Norge og kysten gjennom hundrevis av år. Så dette er det historisk sus over, sier Sandnes.

Rørt og målløs Runar Berg

– Helt utrolig artig, jeg blir helt målløs, sier Runar Berg på telefon fra Leknes.

Han er ikke i tvil om hvorfor engasjementet for Bodø/Glimt er så stort i Nordland.

– Bodø/Glimt er en del av vår felles historie. Det ligger mye kultur i veggene her på Aspmyra. Mange i Nordland og Nord-Norge har støttet Glimt i tykt og tynt gjennom mange år, sier Berg.

Men ei gjeld må 40 millioner skal det mer til enn 200 kilo torsk for å berge klubben fra konkurs. Det er Runar Berg smertelig klar over.

– Gjelda er stor og jeg håper og tror at man skal klare det. Det blir en stor jobb, som krever mye av oss alle. Men slike stunt som dette gjør at motivasjonen for å stå på bare øker.

Kronerulling

Ildsjelene i Lofoten har fått positive reaksjoner på måten de har valgt å støtte Bodø/Glimt på.

– Etter at klubben la 5000 kroner på bordet, som starten på ei kronerulling til støtte for den kriserammede 1.divisjonsklubben i Bodø, sier lederen i 3. divisjonsklubben Ballstad UIL i Lofoten, John Inge Berg.

– Kan ta løs

John Inge Berg. Ballstad. Leder Ballstad UIL.

ALT FOR GLIMT: John Inge Berg i 3. divisjonsklubben Ballstad UIL i Lofoten.

Foto: Privat

Nå håper han flere klubber og andre blir med dugnaden.

– 5000 kroner betyr i seg selv ingenting, men vi tror dette kan ta løs, og da kan det monne. Vi har også tenkt å skrive brev til personer over hele landet. Det er mange som har et forhold til Bodø/Glimt, sier Berg.

Han understreker hvor mye Bodø/Glimt har betydd enormt mye for nord-norsk fotball.

– Og vi trenger et topplag i Nordland, sier han.

Det er altså åpenbart Lofoten som foran noen har gått ibresjen med folkelig engasjement for kriserammede Bodø/Glimt.

Er du villig til å bla opp for Nordlands fotball-flaggskip, eller bør de slå seg konkurs og starte på scratch? Si din mening?