Hopp til innhold

I dag kommer lønna Glimt-spillerne har ventet på

En uke på etterskudd kommer septemberlønna til Glimt-spillerne og de ansatte inn på konto i dag.

Bodø/Glimt-Sandnes Ulf

HJEMMETAP: Bofø/Glimt gikk på nok et smertelig hjemmetap på Aspmyra søndag.

Foto: Helge Lyngmoe / NRK

Bodø/Glimt-spillerne får i dag utbetalt lønn. Det bekrefter administrerende direktør Bjørn Tore Hansen til NRK.no.

Spillerne har vært uten lønn siden forrige fredag.

Konkursspøkelset

I går sa Glimt-veteran Runar Berg takk for seg, og konkursspøkelset henger over den gjeldstyngede klubben. Klubben sliter økonomisk og har opparbeidet seg en gjeld på nærmere 40 millioner kroner.

Glimt-ledelsen jobber knallhardt med å berge klubben. Hele denne uka er det hektisk møtevirksomhet med sponosrer og næringsliv.

– Det går på høygir. I dag fikk spillerne og de ansatte utbetalt lønn for september. Men det er ikke et signal om at klubben er berget. Situasjonen er fortsatt like kritisk, og prosessene går videre, sier Hansen.

Trenger frisk kapital

Glimt-direktør Bjørn-Tore Hansen intervjues av Bjarne Hagen

Glimt-direktør Bjørn-Tore Hansen intervjues av Bjarne Hagen.

Foto: Håvard Sandaa Karlsen / Glimt.no

Det er flere ting som må på plass før Glimt kan si med sikkerhet at klubben kan leve videre.

– På kort sikt må vi få inn frisk kapital slik at vi kan betale de løpende regningene. På lengre sikt må vi skape en driftssituasjon som gjør at vi klarer å skape en balanse i driften. Vi må også gjøre noen strukturelle grep. Det er ingen vits å redde Glimt uten en bærekraftig økonomi i framtiden, sier Hansen.

Hvor nært er dere konkurs?

– Det er helt klart en fare for konkurs, men hvor nært det er vil jeg ikke si. Det får vi komme tilbake til på et senere tidspunkt. Det er viktig at vi gjør grep nå som gjør klubben i stand til å leve videre. Bare slik kan gi publikum store opplevelser på Aspmyra i toppen av norsk fotball, sier Bjørn Tore Hansen.

12-17 millioner

Bodø/Glimt skal ha inn en plass mellom 12 og 17 millioner kroner i frisk kapital, og Glimt-direktøren legger ikke skjul på at hovedkreditor Nordlandsbanken er en svært viktig brikke.

– Nordlandsbanken er sentral i disse samtalene. Vi har en positiv og konstruktiv dialog med dem.

Hansen vil ikke kommentere om hvorvidt han er optimistisk i forhold til samtalene med kreditorene.

– Men målet vårt er at vi skal klare dette. Det er vanskelig å si når vi er i mål. Vi må først og fremst løsninger på kort sikt slik at vi klarer å betale de løpende kostnadene, sier han til NRK.no.