Hopp til innhold

Runar Berg legger opp

- Jeg er skremt over den økonomiske situasjonen i Glimt. Nå skal jeg bruke all min energi på å prøve å redde klubben. Derfor legger jeg opp.

RUnar Berg

SISTE KAMP: Her spiller Runar Berg sin siste kamp for Bodø/Glimt.

Foto: Helge Lyngmoe / NRK

Runar Berg forteller at han bestemte seg for å legge opp etter søndagens kamp mot Sandnes Ulf.

– Glimt sliter og jeg har lyst til å jobbe for at klubben skal klare seg. Jeg opplevde å bli bytta ut i min siste kamp med en ung og lovende spiller som er bedre enn meg. Da er det galt at jeg skal fortsette, sier Runar Berg til NRK Nordland.

Se hele intervjuet med Runar Berg

Video RUNAR-BERG-200910-NO-180757-SI_NO.mp4

På spørsmål om han ikke tror at valget hans vil være uheldig for klubben sier Runar Berg at han føler seg trygg på at beslutningen hans er rett, selv om han ikke hadde tenkt lenge over valget. Nå skal han bruke all tid på å jobbe hardt for at Glimt skal redde seg fra konkurs.

Runar Berg

VIL BERGE GLIMT: Runar Berg ofrer seg nå for å berge klubben i hans hjerte.

Foto: Ola Helness / NRK

– Jeg må innrømme at jeg er rimelig skremt over den økonomiske situasjonen i Glimt. Jeg tror det kan gå å redde klubben, men da må alle trå til, sier Runar Berg som runder 40 år den 7. oktober.

Runar Berg debuterte for Glimt sitt A-lag i 1986, 15 år gammel. Han har siden prøvd lykken i Rosenborg, Tromsø IL, Lyn og italienske Venezia. Og i løpet av sin karriere har han vunnet fire seriegull med Rosenborg, tre cupmesterskap for Rosenborg (to) og Bodø/Glimt, og han har i tillegg spilt fem landskamper for Norge.

Trener for Bodø/Glimt, Kåre Ingebrigtsen sier han støtter Runar Berg i hans avgjørelse.

– Runar Berg kommer til å være like viktig, og kanskje enda viktigere for Glimt i tiden framover utenfor banen som han har vært på banen.

Les også: Runar Berg Årets nordlending

Bodø/Glimt har i dag lån og gjeld på en plass mellom 30 og 40 millioner kroner og trenger frisk kapital på mellom 12 og 17 millioner. Klubben står i fare for å bli begjært konkurs, men har vært i vanskelige situasjoner før, og blitt reddet mye takket være hovedsponsor Nordlandsbanken.

Der er ikke viljen like stor til å redde klubben denne gangen, etter det NRK Nordland erfarer. Hvilket tyder på at Bodø/Glimt nå må ha hjelp fra det private næringslivet.

Spillerne i Glimt har fortsatt ikke fått utbetalt lønn for september, som de skulle ha hatt den 12. september.