Kvinne falt i septikkum - ble liggende over 15 timer før naboen hørte ropene hennes

En kvinne i 70-årene ble fredag formiddag heist opp av en septikkum etter å ha ligget der i over femten timer. Hun ble funnet etter at en nabo fulgte fotsporene hennes i snøen.

Kvinnen heises opp fra septikkum

HEISES OPP ETTER EN KALD NATT: I nesten seksten timer lå den eldre kvinnen våt og forkommen i en septikkum. Til alt hell fant en nabo henne da hun ikke møtte til en avtale fredag formiddag.

Foto: Politiet

Etter å ha tilbrakt hele natta i en to meter dyp septikkum, ble en kvinne i 70-årene fra Nordmela i Andøy fredag formiddag heist opp av brannmannskap etter at en nabo oppdaget henne, skriver Vesterålen Online.

Kvinnen var da både kald, våt og forkommen, etter å ha ligget i kummen siden hun falt ned i den rundt klokken 17.30 torsdag ettermiddag.

– Omstendighetene rundt selve fallet er litt uklare, men det vi vet er at kvinnen har hatt problemer med kloakken og at hun skulle hente et kumspett da ulykken skjedde, sier lensmann Lill Pettersen til NRK.no.

Til alt hell hadde kvinnen en avtale fredag formiddag. Da hun ikke møtte til denne, ble det tatt kontakt med en nabo som har nøkkel til kvinnens hus.

Fulgte sporene i snøen da hun hørte rop

– Der søkte naboen grundig gjennom hele huset. Hun skjønte at noe var galt da hun så at det var satt en kake til steking. Man går jo ikke bare fra en kake til steking, så naboen fortsatte letingen.

I kjelleren oppdaget naboen at kjellerdøra sto åpen.

– Da hun så tøflene sto ved kjellerinngangen skjønte hun at kvinnen måtte ha gått ut. Hun fulgte sporene i snøen et stykke nedenfor huset, da hun plutselig hørte rop. Da hun kikket ned i septikkummen, fant hun kvinnen.

Både brannvesen, helsepersonell og politi rykket ut for å bistå i aksjonen.

– Brannvesenet fikk heist henne opp. Heldigvis ser det ut til å ha endt godt, takket være godt naboskap. Det er snakk om en septikkum og ikke en tank, så kvinnen har ikke ligget «i dritt», for å si det sånn. Men det har vært en kald natt, så vi er veldig glad for den innsatsen naboen gjorde for å finne kvinnen.

Naboen: – Hører fortsatt ropet inni hodet mitt

NRK har snakket med naboen som fant kvinnen. Hun er tydelig berørt etter dagens hendelse.

– Jeg er så glad for at jeg fant henne. Hadde det ikke vært for at jeg fulgte sporene og sto stille en stund på veien og forsøkte å tenke hvor hun kunne ha blitt av, så hadde jeg aldri hørt ropet hennes. Det var som et brøl. Jeg hører det fortsatt inni hodet mitt, sier Vivi Nilsen.

Den eldre kvinnen ligger nå på sykehuset i Stokmarknes, men skal være i relativt god form, forholdene tatt i betraktning.

Mannen fra Litauen falt ned fra taket på dette fiskebruket på Nordmela

Det var på Nordmela i Andøy av kvinnen falt i en septikkum på tomten sin.

Foto: Ola Bjerrang