NRK Meny
Normal

Kritisk skadet i arbeidsulykke

En mann fraktes til sykehus i Tromsø med kritiske hodeskader etter arbeidsulykke på Leknes i Lofoten.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet fikk melding om ulykken ved 08.30-tiden fredag morgen. Ambulanse og politi rykket ut til stedet og fant håndverkeren skadet.

– Så vidt vi vet var det ingen andre til stede da ulykken skjedde. Omstendighetene er derfor så langt uklare. Politiet har allerede satt i gang etterforskning i og med at det dreier seg om en alvorlig personskade, sier lensmann Asbjørn Sjølie hos Vest-Lofoten lensmannskontor.

Det var i et boligområde på Leknes i Vestvågøy kommune ulykken skjedde.

Falt fra stige

Mann har trolig skadet seg etter å ha falt fra en stige mens han jobbet alene på en enebolig. Ifølge politiet dreier det seg om kritiske hodeskader.

– Han hadde påkalt oppmerksomhet ved å tute i bilhornet til bilen som sto parkert like ved. Den som bodde i huset kontaktet da ambulanse, sier kommunikasjosrådgiver ved Midtre Hålogaland politidistrikt, Jannike Dyrhaug.

Mannen er en norsk statsborger i 60-årene. Det skal i følge lensmannen dreie seg om utvendig arbeid på et bolighus. Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet.

Tilstanden er alvorlig

Den skadde ble først fraktet til Nordlandssykehuset Lofoten i Gravdal, men ble transportert videre til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

– Mannen i 60-årene er lagt inn ved operasjons- og intensivklinikken. Tilstanden er alvorlig, men stabil, opplyser sykehuset til NRK.