Knivstakk ekskjæresten - nekter for drapsforsøk

39-åringen som er siktet for drapsforsøk på sin 36-årige ekskjæresten i Svolvær lørdag, sier bakgrunnen var en krangel om å få se sitt eget barn.

Knivstikk svolvær

En kvinne ble funnet hardt skadd utenfor en leilighet i Svolvær lørdag. Tilstanden er stabil, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge. Intervjuet er med politiets innsatsleder Terje Pedersen lørdag. Videojournalist: John Inge Johansen / NRK

Mannen som er siktet for drapsforsøk på en 36-årig kvinne i Svolvær lørdag, ble mandag varetektsfengslet i fire uker.

Kvinnen, som er norsk statsborger men av østeuropeisk opprinnelse, får fortsatt behandling for alvorlige skader ved Universitetssykehuset i Nord-Norge. Tilstanden er stabil.

Politi og ambulanse rykket ut etter å ha mottatt melding om knivstikking i et bolighus i sentrum av Svolvær i Vågan kommune i Nordland i 14.45-tiden lørdag.

Samme ettermiddag ble en mann som knyttes til knivstikkingen pågrepet og siktet for drapsforsøk. Ifølge politiet er siktede av utenlandsk opprinnelse – også han i 30-årene.

Mannen hevder han hadde kommet til Norge for å hilse på sønnen han hevder å ha med fornærmede i saken. Politiet kan imidlertid ikke finn noe barn «registrert noen steder».

Frykter han skal rømme landet

Mannen blir begjært varetektsfengslet blant annet fordi politiet mener det er fare for at han skal rømme landet hvis han går gå fri.

– Siktede framstilles i dag for varetekt i fire uker. Siktelsen lyder på forsøk på drap, og vi mener det foreligger en unndragelsesfare, sier politiadvokat Rita Hermansen Dahl i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Politiet har gjennomført både taktiske og tekniske etterforskningsskritt.

– Vi har to åsteder, kvinnens bopel, hvor knivstikkingen har funnet sted, og utenfor Aust-Lofoten videregående skole, hvor mannen ble pågrepet. Åstedsundersøkelsen er avsluttet og vi har foretatt flere vitneavhør, sier Dahl.

Politiets kriminaltekniker sikret bevis begge steder søndag.

– Vi kjenner foreløpig ikke foranledningen til uoverensstemmelsene. Men kvinnen er knivstukket flere ganger i mageregionen, sier Dahl.

Har delvis erkjent

Den siktede mannen er avhørt, og han har delvis erkjent det faktiske forholdet, men under dagens fengslingsmøte nektet han for drapsforsøk. Han samtykket heller ikke i varetektsfengsling og mannens forsvarer ba om at han blir løslatt.

Kvinnen i 30-årene ble funnet hardt skadet på utsiden av en leilighet lørdag.

– Hun var ved delvis bevissthet da vi kom til stedet, fortalte politiets innsatsleder, Terje Pedersen, til NRK.

Politiet sperret av åstedet, og drev hele søndag med taktisk og teknisk etterforskning.