Klarer du å avsløre han?

Axel Olsen, alias tryllekunstneren «Radini», har dedikert livet sitt til å lure oss andre. Men klarer du å avsløre han?

Video Tryllekunstner

Tryllekunstner

Den eldgamle aktiviteten tryllekunst er Axel Olsen fra Bodø sitt store livsprosjekt. Hjemme i kjelleren holder han evnene ved like etter flere tiår som tryllekunstner.

– Jeg har øvd siden jeg var guttunge. Da kunne jeg stå i timevis foran speilet, noe bestemoren min ikke var noe glad for, sier Olsen.

Han forteller at bestemoren mente kort var noe synding, som ikke passet seg for en liten gutt. Men interessen ga seg ikke og i dag er lidenskapen for trylling like sterk.

Trylling har en lang tradisjon som underholdning og i dag har rundt femti norske tryllekunstnere registrert seg hos Magiske sirkel Norge.

  • Hvis du ikke har klart å forstå hva «Radini» gjør i videoen, kan du lære deg et svært enkelt korttriks av barna i NRK Super:
Video Barnas Supershow - Korttriks - Avsløringen

Barnas Supershow - Korttriks - Avsløringen

Har «tryllebibliotek» i kjelleren

I dag har Olsen et velfyllt bibliotek i kjelleren med hundrevis av tidskrifter der alt handler om magi. Noen av tidskriftene er over hundre år gamle.

– Her koser jeg meg virkelig, sier han.

Bodø-mannen er også medlem av det Internasjonale magiske brorskap.

De siste årene har flere tv-programmer tatt for seg en underkategori av trylling, nemlig illusjonisme.

Amerikanske David Blaine har blant annet fått oppmerksomhet for åha begravd seg selv levende under en 3.5 tonn tung vanntank og stått inne i en isblokk på Times Square i New York.

Får ikke lov av kona å være tryllekunstner på heltid

Men selv om Olsen kan mange triks, men har ikke status som proff tryllekunstner.

– Jeg har lyst til det, men får ikke lov av kona å være tryllekunstner på heltidsbasis. Derfor jobber jeg også i forsvaret for å få en sikker inntekt, innrømmer Olsen.