Hopp til innhold

Kristoffer Lindstrøm Westerfjell (20) fra Namsskogan mistet livet i ulykke med godstog

Det bekrefter Namsskogan kommune i samråd med familien.

Kristoffer Lindstrøm Westerfjell

Kristoffer Lindstrøm Westerfjell døde i ulykken i forbindelse med at han jobbet på skinnegangen ved Storforshei.

Foto: Privat

Hendelsen skjedde litt etter klokka 16 lørdag. Et godstog kjørte nordover på Nordlandsbanen, og ved Storforshei kolliderte det med en gravemaskin som Westerfjell satt i.

Søndag ettermiddag bekrefter kommunen i samråd med familien navnet på den omkomne.

Kommunen skriver på sine Facebook-sider:

«I samråd med familien, kan vi dessverre bekrefte at det var Kristoffer Lindstrøm Westerfjell (20) fra Namsskogan som omkom i forbindelse med den tragiske ulykka som skjedde ved Storforshei nord for Mo i Rana i går, lørdag 07.12.2019.

Familien har opplevd alle familiers mareritt og er i bunnløs sorg. Dette er så uendelig trist, det er brutalt og så meningsløst. I et lite lokalsamfunn som Namsskogan er vi alle tungt berørte, og nå har vi fullt fokus om å være sammen og ta vare på hverandre.»

Ordfører: – Det er uendelig trist

Stian Brekkvassmo (Ap) er ordfører i kommunen med i underkant av 1000 innbyggere nord i Trøndelag. Han sier at hele kommunen er dypt preget av helgens hendelse.

– Det var jo ett av våre fremtidshåp, utvilsomt. Det er uendelig trist. Kommunens viktigste oppgave nå er å være medmennesker for å først og fremst ta vare på familien. Men i et lite lokalsamfunn berører dette alle, sier han til NRK.

Stian brekkvassmo

Ordfører Stian Brekkvassmo (Ap) i Namsskogan sier hele kommunen er berørt etter ulykken.

Foto: Namsskogan kommune

Lørdag kveld hadde kommunen samlingsstund i kommunen. Søndag har det også vært mulighet for berørte for å samles ved skolene i kommunen.

– Vi satte krisestab så fort vi fikk tilbakemeldingen. Kriseteamet rykket ut umiddelbart. De har vært hjemme hos familien siden meldingen kom, sier han.

Utførte arbeid for Bane NOR

– Gravemaskinføreren utførte arbeid langs toglinja på oppdrag fra Bane NOR. Føreren var ikke bevisst etter påkjørselen. Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, men mannen ble erklært død av lege på stedet, opplyser politiet.

Mannens pårørende er varslet, og blir ivaretatt av kommunens kriseteam.

– Vi har gjort kriminaltekniske undersøkelser og avhørt vitner og involverte. Dette arbeidet vil fortsette utover kvelden og på søndag. Vi vet foreløpig ikke hvordan hendelsen kunne skje, forteller politiet.

Havarikommisjonen har startet med undersøkelser

Søndag ankom mannskap fra Bane NOR og Statens Havarikommisjon Mo i Rana. Havariinspektør ved jernbaneavdelingen Håvard Sæbø sier at de nå skal se nærmere på området.

– Vi har nettopp kommet inn hit. Vi vil gå inn for å se på området for å få litt overblikk. Så vil vi muligens gjøre noen målinger, sier han.

Gravemaskin Storforshei

Dette synet møtte Bane NOR og havarikommisjonen da de ankom Storforshei søndag.

Foto: Bane NOR

Hva som er årsaken til ulykken er det ifølge Sæbø altfor tidlig å si noe om.

– I første omgang blir det å dra ut å se på ulykkesstedet sammen med Bane NOR. Etter det så kan det bli aktuelt med intervjuer, sier han.

Havarikommisjonens rapport skal være klar senest 12 måneder etter ulykken.