NRK Meny
Normal

Høysesong for grisekjøring

Mange ungdommer er ute og prøver sommerdekkene på raske biler om våren. I helga mistet tre av dem førerkortet i Mosjøen.

Politikontroll
Foto: Cosmin Cosma / NRK

En 22-åring ble målt til 114 kilometer i timen i en 60-sone. To andre ungdommer ble målt til 101 og 87 km/t i en 60-sone.

- Det er farlig fort, sier sjef for operativ avdeling ved Mosjøen politistasjon, Ståle Sommerseth.

Må i fengsel

- Kjøringen fant sted i en 60-sone hvor det er en del bebyggelse og en del ferdsel av både gående og kjørende, sier Sommerseth.

22-åringen som hadde størst fart må belage seg på noen dager i fengsel, ei kraftig bot og lang tid uten førekort.

I helga forflytta politiet seg flere ganger med laseren og slik greide de å få tak i de som kjørte fortest. Også i Bodø har de jakta på råkjørerne i helga uten å få dem i laserfella.

Våryre bilister

Nettopp disse vårhelgene er ei tid da mange ungdommer er ute og prøver sommerdekkene på raske biler. Nå ber politiet om at de tenke seg om når de er ute og kjører.

- Det vi har sett er at mange er ute og prøvekjører sommerdekkene og da kjøres det fort. Vi har fått mange henvendelser fra publikum om at det kjøres svært fort for tiden. Derfor vil vi intensivere kontrollene framover, sier Sommerseth.

Årlig trend

At folk råkjører er en en trend politiet merker hver eneste vår, forteller leder for utrykningspolitiet i Nordland, Tore Jeremiassen.

- Det er spesiellt ungdom som mister hodet om våren, sier Jeremiassen.