Hør den nye låten til Sivert Høyem

Sivert Høyem er aktuell med ny singel og i mars kommer et flunkende nytt album. – Det var en veldig spesiell stemning i studio da vi tok opp låten, forteller han.

Sivert Høyem sang selvsagt Moon Landing

Sivert Høyem, med den store, mørke stemmen fra nord, er ute med låten «Inner Vision».

Foto: Tommy Bergseth-Larsen / NRK

Sivert Høyem på Buktafestivalen 2010

Sivert Høyem på Buktafestivalen 2010

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Fredag slapp Sivert Høyem sin nye låt «Inner Vision» som ble tatt imot med terningkast fem i VGs anmeldelse. 10. mars kan vi også vente oss det femte soloalbumet fra den store, mørke stemmen fra nord.

– Inner Vision er ingen typisk radiohit, men det er den låten på skiva jeg er mest stolt av og har lyst til å vise fram til fansen, sier Høyem til NRK.no.

Mørk låt

«Inner Vision» er mørk med et sparsommelig arrangement. En musikalsk krysning mellom den franske chanson-tradisjonen og Nick Caves morderballader.

– Det er en låt som handler om det som heter å miste gangsynet. Den er en type europeisk visetradisjon, men har kanskje også elementer av kunstrock i seg. Det er gjort veldig enkelt og skjært ned til beinet.

Låten ble skrevet allerede i 2008, men har ifølge Høyem ikke passet inn på de andre albumene.

– Det var en veldig spesiell stemning i studio da vi tok opp låten. Det lyste i øynene til alle som var med og spilte, forteller artisten fra Sortland i Vesterålen.

Første gang med produsent

Denne gangen har Sivert Høyem slått seg sammen med produsent Ulf Ivarsson.

– Det er det første gang jeg har gjort. Vi klikket veldig godt sammen og delte en slags intuitiv forståelse av musikk. Det har vært et bra samarbeid for meg.

Den nye låten blir omtalt som lite kommersiell, men Høyem er sikker på at albumet blir godt tatt imot.

– Den representerer albumet. Det er ikke bare snakk om å bli spilt på radio, men mer om hva jeg synes fansen skal få høre.

Den kjente vokalisten fra rockebandet Madrugada, artisten Sivert Høyem, ble formelig revet ut av komfortsonen og vante omgivelser når han lørdag kveld stod overfor Nord-Norges kanskje mest spektakulære scene. Fra venstre: Christer Knutsen, Sivert Høyem og Cato Salsa (Cato Thomassen).
Fotograf: Kolbjørn Hoseth Larssen.

VIDEO: Forrige sommer spilte Sivert Høyem i en sildoljetank på Melbu med nesten 17 sekunder lang etterklang.