Hopp til innhold

Himmelblå-Roland blir middelalder-elsker

– Mange så nok at jeg kan spille en fyr som både er hyggelig og ufyselig til samme tid, sier Terje Skonseng Naudeer, som i sommer skal spille Erlend i spelet om Kristin Lavransdatter.


Roland (Terje Skonseng Naudeer)

NY SJARMØR-ROLLE: Terje Skonseng Naudeer (37) skal spille Erlend i spelet om Kristin Lavransdatter.

Foto: Fredrik Arff / NRK

Ranværingen Terje Skonseng Naudeer ble for alvor kjent etter han spilte Roland i den populære NRK-serien «Himmelblå». Til sommeren skal han spille Erlend i spelet om Kristin Lavransdatter, skriver Dagbladet. I rollen som Kristin får vi se tidligere frontfigur i folkrockbandet Gåte, Gunnhild Sundli.

Spelet er basert på Sigrid Undsets roman «Kransen» fra 1920, og har vært satt opp i Sel i Gudbrandsdalen i ti år.

– Tror vi passer godt sammen

Skonseng Naudeer sier til avisen at han ikke har mye erfaring med spel. Men han tror «Himmelblå»-suksessen bidro til at han fikk rollen.

– Jeg tror vi kan passe godt inn i rollene, og jeg er sikker på at vi skal få fram en troverdig opplevelse av den store kjærligheten, sier Skonseng Naudeer til Dagbladet.

Nå gleder han gleder seg til å tilbringe sommeren i Oppland og spille mot Gunnhild Sundli.

– Jeg har ikke møtt henne ennå, men hørt at hun er veldig dyktig og har gjort en god jobb på Trøndelag teater. Hun ser litt hulderaktig ut, noe som vil passe til rollen. I tillegg virker det som hun har mye energi og kraft, som er viktig når man spiller utendørs og skal nå ut til mange, sier Skonseng Naudeer.

Roland spilt av Terje Skonseng Naudeer

I rollen som Roland i Himmelblå, spilte Terje Skonseng Naudeer en hyggelig, men små-ufyselig fyr.

Foto: Fredrik Arff