Her trener turnerne i et fryselager for fisk

I mangel på egen turnhall, har turnere i Bodø leid et gammelt fryselager for fisk til treningslokale.

I mangel på egen turnhall, har turnere i Bodø leid et gammelt fryselager for fisk til treningslokale.

Video: Se hvordan det er å turne i et fryselager for fisk.

I mørket på et gammelt fryselager for fisk springer turntrener Lene Sara Joakimsen med en lykt for å finne lysbryteren på andre siden av lokalet. Lysene blinker og det nye treningslokalet til turnerne i Bodø åpenbarer seg.

Maja Blakstad Christensen

Maja Blakstad Christensen (18)

Foto: Sigurd Steinum / NRK

– Vi er ikke plaget med noe lukt. Men vi merker veldig fort at det er dårlig luft her inne. Vi må ha dørene åpne, forteller Maja Blakstad Christensen (18).

Lei av å flytte utstyr

Tidligere har B&OI Turn i Bodø hatt treningene sine i en vanlig gymsal. Dette førte til 40 minutter med flytting av utstyr, både før og etter trening.

– Vi er veldig glad vi får lov å være her. Men det er en del utstyr som mangler, blant annet fester til apparatene i gulvet.

18-åringen forteller videre at apparatene må festes med Store steinblokker. Som kan føre til farlige situasjoner når høye saltoer skal gjøres i høy fart.

Turnforeningen i Bodø trener i fryselager

Turnen foregår nå mellom blåser og garn.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Ønsker egen turnhall

Blant fiskegarn og pappesker med fiskeutstyr hopper og spretter et tjuetalls ungdom rundt på matter og skranker.

Turntrener Lene Sara Joakimsen føler seg utrolig heldig som får leie fryselageret. Hun legger til at det har vært noen gledestårer, men at ønsket om egen turnhall består.

– Vi vet ikke hvor lenge vi får være her. Plutselig må vi ut, og tilbake til gymsalen. Vi ønsker oss egen turnhall med skikkelige fasiliteter. Det er jo det man har ønsket seg i alle år.

Turnforeningen i Bodø trener i fryselager

Selv om de turner i en fryseboks, hefter ikke det akrobatikken som foregår.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Turnmiljøet i Bodø har jobbet med å få egen hall i over 25 år. I dag har byens to turnklubber over 1750 medlemmer og er den nest største idretten i Bodø i antall medlemmer. Treneren forstår ikke hvorfor Bodø ennå ikke har fått hall på plass.

– Det blir visst ikke prioritert. Det er veldig synd.

Lover fortgang

Turnforeningen i Bodø trener i fryselager

Christensen forklarer at mye av utstyret ikke er festet ordentlig i underlaget.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

For å gå på toalettet, må turnerne inn i ei trang campingvogn som står plassert i et hjørne i hallen.

Men det er opp til politikerne om det blir ny turnhall. Etter valget ble det klart at Arbeiderpartiet tar over ordførervervet med støtte fra SV, Rødt, Sp og MDG. Ifølge Bodø kommune koster det mellom 25-30 millioner kroner å realisere prosjektet.

Gruppeleder i Arbeiderpartiet Morten Melå sier de skal gjøre sitt for å oppfylle ønsket om ny turnhall.

– Vi gikk til valg på å realisere en turn- og klatrehall den neste perioden. Hvordan det skal skje må vi komme tilbake til når økonomiplan og budsjett behandles i bystyret mot slutten av året, sier Melå. Det er på tide at turnerne får et anlegg der de kan utvikle miljøet sitt.