Her snør det i midten av mai

Værgudene serverte en real snøkuling over Nordland lørdag. – Det grumsete været kommer til å fortsette, sier meteorologen.

Så langt sør som i Brønnøysund har fått snø og haglbyger, selv om det er hele 5 plussgrader.

– Vanlig er det ikke, men det skjer fra tid til annen. Det er litt kjølig og folk er vel ikke så veldig begeistret, tror jeg, sier statsmeteorolog Ola Mellem.

Det har vært kjølig luft som har blitt oppvarmet over havet og gitt bygeskyer. Et kaldt lavtrykk fra Bjørnøya er nok synderen.

Mildere, men fuktig

Og skal vi tro værvarselet, blir det fortsatt begredelig vær i nord.

– Det har lørdag vært nordvestlig vind med liten kuling. Regn, snø og sludd. Det skal bli litt mildere i morgen. Et nytt lavtrykk fra vest vil gi vind og regn, sier en lite optimistisk meteorolog.

Værutsikter

Nordland og Troms får litt stigende temperatur utover dagen. Finnmark omtrent uendret temperatur.

Helgeland og Saltfjellet får sørlig bris, søndag ettermiddag økning til sørøstlig liten kuling 12 m/s utsatte steder. Regn av og til, vesentlig i ytre strøk. Økende nedbør utover dagen. Først på dagen nedbør som snø over ca. 500 m.

Salten, Ofoten, Lofoten og Vesterålen får vestlig bris, frisk bris 10 på kysten. Enkelte regn- og sluddbyger, snøbyger over 200–400 m. Fra søndag ettermiddag sørlig bris, om kvelden økning til sørøstlig frisk bris 10 utsatte steder, liten kuling 12 i sør. Etter hvert litt regn, vesentlig i ytre og sørlige strøk.

Bedre lenger frem i tid?

Langtidsvarselet for Nordland melder om sørlig bris, av og til kuling på kysten. Enkelte regnbyger i ytre strøk, eller opphold og perioder med sol. Uendret eller litt stigende temperatur.

Troms og Finnmark får sørlig bris. For det meste opphold og perioder med sol. Uendret eller litt stigende temperatur.