NRK Meny
Normal

Her dingler flygelet til 60.000 kroner

Nervene var i høyspenn da et 45 år gammelt flygel skulle heises ned fra en balkong i Bodø.

Her dingler flygelet til 60.000 kroner. Nervene var i høyspenn da et 45 år gammelt flygel skulle heises ned fra en balkong i Bodø.

Se når flygelet blir heist over til naboen med en nervøs eier til stede. Video: Sigurd Steinum

Viggo Bøckmann

Viggo Bøckmann

Foto: Sigurd Steinum / NRK
Flygel heises fra balkong i Bodø
Foto: Viggo Bøckmann

Denne uken skulle familien Bøckmann i Bodø flytte et 45 år gammelt flygel over til nabohuset. Da måtte det heisekran til.

– Det blir horribelt å se det dingle over bakken. Det gir litt angst i hjertet, sier eier Viggo Bøckmann før flygelet blir heist opp fra balkongen i andre etasje.

Moren til Viggo Bøckmann var pianolærer og mange elever har spilt på det gamle flygelet frem til hennes død i fjor. Nå skal flygelet videre til barnebarnet, som bor i nabohuset.

Stor verdi i luften

Pianoekspert Harry Frank Pettersen, anslår verdien på pianoet til å ligge på rundt 60.000 kroner. Et nytt ville kostet 130.000 kroner.

– Min mor har hatt elever her siden 1940, og det er fint å gi dette videre til min datter, som også har vært eleven hennes, sier Bøckmann.

Sakte, men sikkert løftes pianoet fra balkongen. Uten store problemer heises det ned til bakken. Når flygelet er trygt inne i nabohuset, puser Bøckmann lettet ut.

– Det hadde vært den store smellen, hvis dette gikk i bakken. Nå er det kommet på plass og der blir det nok stående noen år, regner jeg med, ler Bøckmann.

Flygel heises fra balkong i Bodø
Foto: Viggo Bøckmann

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.