Hopp til innhold

Her er Norges beste reisemål

Sju av NRKs reiseguru Jens A. Riisnæs 25 favorittreisemål ligger i Nord-Norge.

2009 07 11: Sivert Høyem og Ingrid Olava med band i Kirkhellaren på Sanna i Træna under Trænafestiva

TRÆNAFESTIVALEN: I 2009 vakte Sivert Høyem og Ingrid Olava begeistring da de spilte og sang i Kirkhellaren på Sanna i Træna.

Foto: Tore Meek / SCANPIX

Jens A. Riisnæs.

Reiseguru Jens A. Riisnæs liker seg godt i Nord-Norge.

Foto: SCANPIX / Scanpix

Det er reiseportalen VisitNorway.com som har bedt Jens A. Riisnæs plukke ut sine godbiter i Norge. Av de 25 reisemålene ligger sju av dem i Nord-Norge.

1. Grenselandet

Bugøynes i Finmark

Bugøynes i Finnmark

Foto: Pia Lane, UiO

Grenseområdet mot Russland med Grense Jakobselv og kapellet i Neiden, det norsk-finske fiskeværet Bugøynes, grenseveien fra Bjørnevatn til Øvre Pasvik nasjonalpark. Også området Treriksrøysa og Ytre Jarfjord.

2. Fiskeværet Gjesvær

Gjesvær

Gjesvær

Foto: Knut-Sverre Horn

Gjesvær et et klassisk fiskevær med tre karakteristiske fuglefjell (Stappane) hvor Norges største lundefuglkoloni (350.000 eksemplarer) holder til.

3. Lyngen

Lyngsalpene

Lyngsalpene

Foto: Gerd Lockertsen

Lyngsalpene er et paradis for alle som vil nyte både tradisjonelt og mer moderne friluftsliv. Her kan du fiske, jakte, drive fjellklatring. Men også ekstremskisport, dykking, og hang-gliding. Ett av de vildeste landskapene i verden!

4. Hamn i Senja

Et malerisk fiskevær med industrihistorie. Hamn fikk strøm allerede i 1882. Stedet er den perfekte base for å oppleve Senja, som kalles Norge i miniatyr.

5. Reine, Sørvågen, Å, Værøy og Røst

Kveldsstemning fra Reine.

Reine i Lofoten.

Foto: Arnt I. Arntsen

Den ytterste delene av Lofoten En unik miks av fantastisk natur og topp moderne turisttilbud. her finner du kunstgallerier, så vel som fersk chili, ingefær og hvitløk.

6. Træna og Myken

Kirkhelleren, Sanna, Træna

Kirkhelleren på Træna.

Foto: Billy Jacobsen / NRK 2009 / NRK

Øyparadis langt til havs. Muligheter for overnatting på fyr på Myken. her er utsikten fantastisk. På Træna er det verdt å få med seg den inernasjonalt anerkjente Træna-festivalen i juli. Øya har vært bebodd i mer enn 6000 år, og er i dag rik på kultur og gamle monumenter.

7. Vistenfjord

Den ukjente fjorden på Helgeandskysten på Helgeland mellom øya Vega fjellkjeden. En av Nord-Europas mest varierte biotoper, med spor etter jakt og fiske 9000 år tilbake i tid. På Bønå driver en lokal sauebonde et fantastisk villmarkssenter.