NRK Meny
Normal

Hareide skryter av Bodø/Glimt

..og ser stort potensiale i Glimts ferske høyreback.

Åge Hareide

Landslagssjefen positivt overrasket over Bodø/Glimt, og mener Glimts høyreback er en meget spennende spiller.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det er ingen tvil om at landslagssjef Åge Hareide har latt seg imponere av Bodø/Glimts prestasjoner i eliteserien i vår.

- Jeg er veldig positivt overrasket. Det er bare å se på tabellposisjonen, sier Hareide til NRK Nordland.

- Henter spillere som passer systemet

Landslagssjefen tror det er to årsaker til Bodø/Glimts smått sensasjonelle start på sesongen som foreløpig har resultert i en andreplass på tabellen bak suverene Stabæk.

- Spillerne kjenner veldig godt til systemet. Det er en ryggrad i laget, særlig med Runar Berg, som har spilt i systemet i mange år. Trener Kåre Ingebrigtsen kjenner i tillegg veldig godt til Glimts 4-3-3-system.

- Det handler også mye om å hente inn spillere som passer til systemet. Der har B/G vært veldig flinke. Så er det også viktig å sjøl ha tro på spillet sitt. Det er en veldig god kultur i Bodø/Glimt for å spille 4-3-3.

- Hamoud er lovende

Hareide syns også det er gledelig å se at Glimts suksess i stor grad er tuftet på unge norske spillere.

- Det er godt å se at vi klarer å få fram nye unge norske spillere. Nå er det ofte en 50/50 andel av norske og utenlandske spillere i eliteserien. Dermed blir det stadig vanskeligere å slå igjennom for de norske spillere.

Og etter kampen mot Lillestrøm i går lanserte glimt-treneren flere spillere som moden det norske landslaget.

Les også: - Mange med potensiale

- Vi er ikke noe dårlig lag, og det er ikke noen dårlige fotballspillere her, så det bare å komme og se på dem, sa Kåre Ingebrigtsen med klar oppfordring til Åge Hareide.

Mounir Hamoud

Åge Hareide har latt seg imponere av Mounir Hamouds (t.v)spill som høyreback for Bodø/Glimt i år. Her i duell mot Aalesunds Diego Silva.

Foto: Lunde, Bjørn Erik Rygg / SCANPIX

Både Trond Olsen, Per Verner Rønning, Christian Berg og Mounir Hamoud blir trukket fram av Ingebrigtsen. Også TV2 sine kommentatorer på Aspmyra så landslagspotensiale i høyreback Hamoud. Det er Åge Hareide enig i.

- Det er minst en spiller som er veldig interessant for oss med tanke på posisjonen han spiller i. Mounir Hamoud er fersk, men har de kvalitetene som er nødvendig internasjonalt med stor fart og god èn mot èn. Ikke minst også hans kvaliteter offensivt. Han er kanskje den mest spennende i Bodø/Glimt, sier Hareide.

Trangere nåløye for andre

Når det gjelder de øvrige glimt-spillerne gjør konkurransen om plassene på landslaget nåløyet trangere ifølge landslagsjefen.

- Trond scoret nok et flott mål mot Lillestrøm og han har noen ekstreme kvaliteter. Men på venstrekanten på landslaget er det hardere konkurranse om plassen. Vi har Daniel Fredheim Holm i Vålerenga og Branns Petter Vaagan Moen som har prestert godt over lang tid. Det er stor forskjell på å spille en god kamp mot et bunnlag som Lillestrøm, mot det å prestere i en internasjonal kamp, sier Hareide.

Skryter av Kåre

Kåre Ingebrigtsen

Får skryt av landslagssjefen.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Mens det har stormet rundt mange trenere i eliteserien i vår, har Kåre Ingebrigtsen stort sett gått i fred i korridorene på Aspmyra. Og at den ferske glimt-treneren nå har suksess tror ikke Hareide er tilfeldig.

- Kåre har et godt fotballhode. Han har masse erfaring og grundig opplæring. Det kommer også fram i måten han håndterer kampene på. Og så har han ikke minst et veldig godt lynne og er en fin type, avslutter Hareide til NRK Nordland.