NRK Meny
Normal

Glimt-treneren ikke redd for Strømsgodset

Det er åtte år siden de sist vant i Drammen. Samtidig har Bodø/Glimt nå tre strake tap i serien, men Aasmund Bjørkan tror likevel på seier i ettermiddag.

aasmund bjørkan glimt seier

Aasmund Bjørkan reiser til Drammen med tre strake serietap i bagasjen. Han er likevel optimist foran ettermiddagens tøffe oppgjør i Drammen.

Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi trenger ikke være redd for noen lag, og har muligheten til å slå alle, konstanterer Glimt-treneren overfor NRK.

Det er likevel ikke til å komme unna at det er en formidabel oppgave som venter de helgule lørdag ettermiddag. På motsatt banehalvdel står et Strømsgodset-lag med et meget godt tak på Glimt.

De to lagene har riktig nok ikke møttes altfor ofte i eliteseriesammenheng de siste årene, men vi må helt tilbake til 2008 for å finne sist gang bodølaget tok med seg alle tre poengene hjem fra Drammen, viser statistikk fra nettstedet altomfotball.no (ekstern lenke).

– Godset er selvsagt en tøff motstander og en voksen oppgave, men vi gleder oss. Vi skal sørge for at det gjør vondt å møte Bodø/Glimt på Marienlyst i ettermiddag, forsikrer Bjørkan.

Nekter å deppe

Etter en god start på sesongen har pilen pekt nedover for det unge laget hans. Tre strake tap i eliteserien er det blitt, senest onsdag da Haugesund gikk seirende ut av duellen på Aspmyra etter en overtidsscoring.

Glimt - Haugesund på Aspmyra

Fitim Azemis to mål mot Haugesund onsdag var ikke nok. I dag starter han igjen på topp for Glimt.

Foto: Harald Krogtoft / NRK

Det bitre 3-4-tapet, som også inneholdt en straffebom for hjemmelaget, nekter Glimt-treneren å bruke energi på. Ei heller tapsrekka.

– Vi har gått på noen smeller i det siste, men kunne fort avgjort disse kampene selv. Oppgjøret mot Haugesund var en fantastisk fotballkamp. Mange av guttene spilte sin kanskje beste kamp for året og det var mye positivt å ta med seg.

– Hva har du sagt til spillerne dine?

– At vi ikke må bruke noe energi på å være lei oss etter den siste kampen. Vi har tapt tre marginale kamper på rad nå, og det er ikke tilfeldig, men vi er nødt til å få kampene til å vippe vår vei igjen.

Vil prege eliteserien

Foruten spydspissen Martin Wiig, som pådro seg en skade i nettopp forrige kamp, kan Bjørkan bortimot stille fulltallig.

Bodø/Glimt ligger før runden på 9. plass på tabellen, mens hjemmelaget Strømsgodset har klatret til 6. plass etter to seiere på rappen.

Nå ønsker Aasmund Bjørkan å ta sesongens første borteseier i eliteserien.

– Vi har vært fullt på høyde med alle lag vi har møtt til nå og er det tredje mestscorende laget i serien. Vi har vært med å prege serien hittil og ønsker å fortsette med det.

Laster innhold, vennligst vent..