Eggen til Glimt: – Nei, det er uaktuelt

Det ble en kort telefonsamtale da Ørjan Berg ringte og spurte om Nils Arne Eggen ville bli Bodø/Glimt-trener.

Nils Arne Eggen

– Vi ville høre om Nils Arne Eggen kunne tenkt seg å trene Bodø/Glimt. Svaret var nei, sier styreleder Mads Torrissen i Bodø/Glimt.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Per Joar Hansen

Heller ikke Per Joar Hansen ville trene Bodø/Glimt.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
Bodø/Glimt-trener Cato Hansen

Cato Hansen har hatt middels suksess denne sesongen.

Foto: Bjarne Hagen

Samtidig som Bodø/Glimt kjemper en desperat kamp for å henge med i opprykksstriden, har styret i klubben begynt letingen etter en ny hovedtrener.

På ønskelista sto blant andre trener-legenden Nils Arne Eggen, skriver Avisa Nordland.

Det var tidligere RBK-spiller Ørjan Berg som løftet røret for å ringe sin tidligere mentor. Men det ble en kort samtale.

– Vi ville høre om Nils Arne Eggen kunne tenkt seg å trene Bodø/Glimt. Svaret var nei. Dermed la vi den ballen død ganske raskt, sier styreleder Mads Torrissen til avisa.

Også Hansen sa nei

Nestemann på lista til Glimt var U21-landslagstrener Per Joar Hansen. Men heller ikke der ble det napp.

– Per Joar Hansen ga beskjed om at utfordringene videre med U21-landslaget ble såpass store at Glimt dermed ble uaktuelt, sier direktør Bjørn Tore Hansen.

Avisa Nordland skriver også at tidligere Glimt-spiller og nåværende Ranheim-trener Aasmund Bjørkan står på blokka. Ifølge avisa stiller ikke han seg fullstendig avvisende.

Kjemper om opprykk

I år er det Cato Hansen og Tom Kåre Staurvik som har ledet Bodø/Glimt. Det har bare gitt middels suksess.

Gultrøyene ligger for øyeblikket på 6. plass på tabellen. Det blir med andre ord ikke direkte opprykk i år, men laget innehar den siste og meget viktige kvalifiseringsplassen.

Det gjenstår tre kamper av sesongen for Glimt: Start (H), Tromsdalen (B) og Hødd (H).

Selv om årets sesongen så langt ikke har vært en knallsuksess, utelukker ikke styret i Glimt at duoen Hansen/Staurvik får fortsette også neste sesong.

Bodø/Glimt-Mjøndalen

Bodø/Glimt har vært gode hjemme på Aspmyra, men har tatt altfor få poeng på bortebane til å være med helt i toppen av 1. divisjon.

Foto: Bjarne Brandal / NRK