NRK Meny
Normal

Glimt ser mot Afrika

Bodø/Glimt ønsker et tettere samarbeid med et fotballakademi Senegal.

Glimt-samarbeid

Jimmy Adjovi-Boco og Cato Hansen knytter vennskapsbånd.

Foto: Ola Helness / NRK

I dag fikk Bodø/Glimt besøk av representanter fra fotballklubben Diambars fotball-akademi i Senegal. De kom til Bodø for å hilse på sine tidligere elever som nå er Glimt-spillere, og for å fortelle at de gjerne sender flere av sine talenter til Norge.

– Vi kom til Bodø for å besøke Sane og Papa Aliune. For å se at de har det bra i Bodø og i den fantastiske klubben Bodø/Glimt, sier Jimmy Adovji-Boco, som driver fotballakademiet Diambars.

Utdanning står i sentrum

Glimt-samarbeid

Et håndtrykk for samarbeid.

Foto: Ola Helness / NRK

På Diambars-akademiet er det utdanning som står i sentrum ved siden av fotball. Papa og Sane kommer rett fra akademiet og spiller på A-laget til Glimt.

– Det er bra for oss og spesielt for meg å være her. Jeg nyter hver dag og har det morro. Folk er veldig snille, sier Sane.

Onsdag kveld holdt Jimmy Adjovi-Boco foredrag for Bodø/Glimt og Glimt-trener Cato Hansen tror alle har noe å lære av senegaleserene.

– Viktig for oss

Cato Hansen

Glimt-trener Cato Hansen mener vi har mye å lære av senegaleserne.

Foto: Ola Helness / NRK

– Det er viktig for oss å prøve å forstår hvorfor de har en slik iboende kraft i seg for å nå sine mål, og at dette kan kombineres med skolegang. Våre unggutter har mye å lære her. I Senegal er det ikke bare å dra hjem til ho mamma og få vasket klærne når man er ferdig på trening, medgir Cato Hansen.

Jimmy Adjovi-Boco sier han vet hvor høyt folk elsker fotball i Norge, men at i hans hjemland elsker folk fotball ti ganger mer.

Jimmy Adjovi-Boco

Jimmy Adjovi-Boco driver fotballakademi i Senegal men satser like mye på at hans fotballspillere skal få utdanning.

Foto: Ola Helness / NRK

– Så hvis vi kan bruke denne lidenskapen for fotball til å utdanne våre folk er det fantastisk for oss, sier Jimmy Adjovi-Boco.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.