NRK Meny
Normal

Glimt ser mot Afrika

Bodø/Glimt ønsker et tettere samarbeid med et fotballakademi Senegal.

Glimt-samarbeid

Jimmy Adjovi-Boco og Cato Hansen knytter vennskapsbånd.

Foto: Ola Helness / NRK

I dag fikk Bodø/Glimt besøk av representanter fra fotballklubben Diambars fotball-akademi i Senegal. De kom til Bodø for å hilse på sine tidligere elever som nå er Glimt-spillere, og for å fortelle at de gjerne sender flere av sine talenter til Norge.

– Vi kom til Bodø for å besøke Sane og Papa Aliune. For å se at de har det bra i Bodø og i den fantastiske klubben Bodø/Glimt, sier Jimmy Adovji-Boco, som driver fotballakademiet Diambars.

Utdanning står i sentrum

Glimt-samarbeid

Et håndtrykk for samarbeid.

Foto: Ola Helness / NRK

På Diambars-akademiet er det utdanning som står i sentrum ved siden av fotball. Papa og Sane kommer rett fra akademiet og spiller på A-laget til Glimt.

– Det er bra for oss og spesielt for meg å være her. Jeg nyter hver dag og har det morro. Folk er veldig snille, sier Sane.

Onsdag kveld holdt Jimmy Adjovi-Boco foredrag for Bodø/Glimt og Glimt-trener Cato Hansen tror alle har noe å lære av senegaleserene.

– Viktig for oss

Cato Hansen

Glimt-trener Cato Hansen mener vi har mye å lære av senegaleserne.

Foto: Ola Helness / NRK

– Det er viktig for oss å prøve å forstår hvorfor de har en slik iboende kraft i seg for å nå sine mål, og at dette kan kombineres med skolegang. Våre unggutter har mye å lære her. I Senegal er det ikke bare å dra hjem til ho mamma og få vasket klærne når man er ferdig på trening, medgir Cato Hansen.

Jimmy Adjovi-Boco sier han vet hvor høyt folk elsker fotball i Norge, men at i hans hjemland elsker folk fotball ti ganger mer.

Jimmy Adjovi-Boco

Jimmy Adjovi-Boco driver fotballakademi i Senegal men satser like mye på at hans fotballspillere skal få utdanning.

Foto: Ola Helness / NRK

– Så hvis vi kan bruke denne lidenskapen for fotball til å utdanne våre folk er det fantastisk for oss, sier Jimmy Adjovi-Boco.