NRK Meny
Normal

Går for kjøp av Aspmyra

Formannskapet i Bodø går inn for å en kommunal overtakelse av Aspmyra stadion. – Uansvarlig, mener Frp.

Formannskapet i Bodø

SIER JA: Formannskapet i Bodø sier ja til å overta Aspmyra stadion.

Foto: Knut Rindahl

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De ønsker å ta kontroll over idrettsanlegget i en situasjon der Glimt kan gå konkurs. Venstre og FrP stemte mot, og FrPs Tom Cato Carlsen mener posisjonen opptrer uansvarlig.

– Det er veldig spesielt. Her er det plutselig ikke noe problemer å hoste opp et par millioner i driftsutgifter til å driove Aspmyra Stadion. Dette når vi vet at vi i løpet av et år har haugevis med saker som involverer betydelig mindre summer, men som posisjonen sier vi ikke kan gjennomføre fordi det ikke er inbakt i budsjettet, sier gruppeleder og ordførerkandidat for Frp Tom Cato Karlsen.

Kreative krumspring

– Men hva er alternativet til en kommunal overtakelse?

– I verste fall kan Bodø/Glimt gå konkurs. Men Glimt er uansett ikke reddet selv om kommunen kjøper Aspmyra. Det er merkelig at man i enhver sak som handler om Bodø/Glimt klarer kommunen å ettergi lån på flere millioner, gi millionlån og millionstøtte. Og når man da finner ut av DA-midlene er gitt ulovlige, vil man kjøpe Aspmyra. Det er mange kreative krumspring som er gjort i denne saken som er gjort for å gjøre saken både lovlig og spiselig for oppsisjonen, sier Karlsen, som er lei av alle gavepakkene.

– Enda verre blir det når alle millionene er sølt vekk av dårlige Glimt-ledere opp igjennom årene.

Selv ser han det ikke som noe problem dersom Aspmyra hadde falt i private hender.

– Nei, det ville vært en stor fordel, sier Tom Cato Karlsen.

Bystyret avgjør saken 17.februar.

– Da får vi håpe vi får vite mer om hvor mye dette vil koste. Bodø/Glimt har driftsutgifter på to millioner i året på Aspmyra. Dersom kommunen skal overta dette, og leie det ut, må man ha inntekter på 5.500 kroner per dag 365 dager i året for å få dette til å gå rundt. Det har jeg ingen tro på at lokale klubber er villig til å betale for å trene på Aspmyra, sier han.

– Bodø/Glimt vitkig merkevare

Odd Tore Fygle

Odd Tore Fygle i formannskapet.

Foto: Knut Rindahl / NRK

Men Bodø-ordfører Odd Tore Fygle (Ap) er langt mer optimistisk.

– Jeg tror for mange i formannskapet var dette en vanskelig sak. Men flertallet synes det er viktig å bevare Aspmyra stadion som fotballarena i Bodø. Og dersom kommunen overtar vil det gi flere muligheter til å spille på ærverdige Aspmyra, tror han.

– Handler dette egentlig om å redde Bodø/Glimt?

– Jeg tror det er både og. Bodø/Glimt er en viktig merkevare for Bodø. Og det at man kan få til begge delerer postivt for mange.

Han er ikke bekymret for å gjøre et slikt vedtak uten å vite hva det vil koste.

– Vi vet mye om hva dette vil koste. Vi drifter mange fotballbaner og kunstgressbaner i Bodø. Fram mot bystyremøtet skal vi tydeliggjøre både driftskostnadene, både på utgifter og inntekter, sier han til NRK.no.

Mener du det er riktig at kommunen bruker skattebetalernes penger på å kjøpe Aspmyra? Si din mening!

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.