Går for kjøp av Aspmyra

Formannskapet i Bodø går inn for å en kommunal overtakelse av Aspmyra stadion. – Uansvarlig, mener Frp.

Formannskapet i Bodø

SIER JA: Formannskapet i Bodø sier ja til å overta Aspmyra stadion.

Foto: Knut Rindahl

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De ønsker å ta kontroll over idrettsanlegget i en situasjon der Glimt kan gå konkurs. Venstre og FrP stemte mot, og FrPs Tom Cato Carlsen mener posisjonen opptrer uansvarlig.

– Det er veldig spesielt. Her er det plutselig ikke noe problemer å hoste opp et par millioner i driftsutgifter til å driove Aspmyra Stadion. Dette når vi vet at vi i løpet av et år har haugevis med saker som involverer betydelig mindre summer, men som posisjonen sier vi ikke kan gjennomføre fordi det ikke er inbakt i budsjettet, sier gruppeleder og ordførerkandidat for Frp Tom Cato Karlsen.

Kreative krumspring

– Men hva er alternativet til en kommunal overtakelse?

– I verste fall kan Bodø/Glimt gå konkurs. Men Glimt er uansett ikke reddet selv om kommunen kjøper Aspmyra. Det er merkelig at man i enhver sak som handler om Bodø/Glimt klarer kommunen å ettergi lån på flere millioner, gi millionlån og millionstøtte. Og når man da finner ut av DA-midlene er gitt ulovlige, vil man kjøpe Aspmyra. Det er mange kreative krumspring som er gjort i denne saken som er gjort for å gjøre saken både lovlig og spiselig for oppsisjonen, sier Karlsen, som er lei av alle gavepakkene.

– Enda verre blir det når alle millionene er sølt vekk av dårlige Glimt-ledere opp igjennom årene.

Selv ser han det ikke som noe problem dersom Aspmyra hadde falt i private hender.

– Nei, det ville vært en stor fordel, sier Tom Cato Karlsen.

Bystyret avgjør saken 17.februar.

– Da får vi håpe vi får vite mer om hvor mye dette vil koste. Bodø/Glimt har driftsutgifter på to millioner i året på Aspmyra. Dersom kommunen skal overta dette, og leie det ut, må man ha inntekter på 5.500 kroner per dag 365 dager i året for å få dette til å gå rundt. Det har jeg ingen tro på at lokale klubber er villig til å betale for å trene på Aspmyra, sier han.

– Bodø/Glimt vitkig merkevare

Odd Tore Fygle

Odd Tore Fygle i formannskapet.

Foto: Knut Rindahl / NRK

Men Bodø-ordfører Odd Tore Fygle (Ap) er langt mer optimistisk.

– Jeg tror for mange i formannskapet var dette en vanskelig sak. Men flertallet synes det er viktig å bevare Aspmyra stadion som fotballarena i Bodø. Og dersom kommunen overtar vil det gi flere muligheter til å spille på ærverdige Aspmyra, tror han.

– Handler dette egentlig om å redde Bodø/Glimt?

– Jeg tror det er både og. Bodø/Glimt er en viktig merkevare for Bodø. Og det at man kan få til begge delerer postivt for mange.

Han er ikke bekymret for å gjøre et slikt vedtak uten å vite hva det vil koste.

– Vi vet mye om hva dette vil koste. Vi drifter mange fotballbaner og kunstgressbaner i Bodø. Fram mot bystyremøtet skal vi tydeliggjøre både driftskostnadene, både på utgifter og inntekter, sier han til NRK.no.

Mener du det er riktig at kommunen bruker skattebetalernes penger på å kjøpe Aspmyra? Si din mening!