Glimt sliter fortsatt med stor milliongjeld

Selv om Salten Kraftsamband (SKS) støtter Bodø/Glimt med 7,5 millioner kroner, så har fotballklubben fortsatt millioner kroner i gjeld som skal dekkes inn.

Bodø/Glimt-jubel etter seier

REKKER TUNGE TIL BODØ/GLIMT: Milliongjelda til Bodø Glimt er en god grunn til å rekke tunge. Selv ikke flere titalls millioner fra kraftselskapene Bodø Energi og SKS hjelper .

Foto: Stangeland, Robin / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ifølge Avisa Nordland (AN) var det på et styremøte tirsdag kveld at Salten Kraftsamband bestemte at de skulle gi det betydelige beløpet på flere millioner for å være med å berge fotballklubben.

I tillegg skriver avisa at også Bodø Energi har vedtatt å gi fem millioner kroner, såfremt andre stiller opp og at det ligger i kortene at Nordlandsbaken også skal bidra.

Bodø/Glimt har i lengre slitt med svært høy gjeld, og konkursspøkelset har lenge truet den 94 år gamle klubben, ettersom de ikke har midler til å betale gjelda si på 40 millioner kroner.

Får ikke betalt ut spillerlønn

De som har fått merket det best er nok Glimt-spillerne som ikke har fått utbetalt lønna si til riktig tid , eller hele lønna si.

Det siste året har det vært satt i gang omfattende kampanjer for å berge Bodø/Glimt fra konkurs. Tidligere fotballspiller i klubben, Runar Berg, har blant annet opprettet en egen kono for å samle inn penger til Bodø/Glimt. Blant gavene som strømmer inn til Glimt , er blant annet fra en fisker i Lofoten som donerte 100 kilo breiflabb til Bodø/Glimt.

Men støtten fra de to kraftselskapene og fra "folkets aksjon" er ikke nok til å dekke milliongjelda til klubben.

Aspmyra slår bena under klubben

Klubben har ymtet frampå om at Bodø kommune må stille opp og kjøpe Asmyra stadion. Årsaken er at driftskostnadene er for høy til at de kan fortsette å drive den, og som største eier av Aspmyra vil de neppe klare å bedre økonomien i klubben.

I tillegg argumenterer de med at dagens Aspmyra ikke bare er en arena for Bodø/Glimt, men også hele Bodø og Nordland.

Ordfører-Odd Tore Fygle i Bodø kommune sier til Avisa Nordland at de vil ta opp saken først i desember.

– Pr. nå står saken slik at det har kommet en formell henvendelse fra Glimt, og denne er til behandling hos rådmannen. Deretter bil den ut til politisk behandling. Det bil jeg tippe kommer til å skjed i desember/ januar, sier Fygle til AN.

Og Bodø/Glimt holder pressekonferanse klokken 15.00 torsdag om redningspakken til klubben.