Drukningsulykka i Hadsel: Kvinnen ble funnet med badetøy på

Politiet fortsetter etterforskningen etter drukningsulykka på Melbu i Hadsel kommune i går kveld. Det jobbes nå med å varsle pårørende.

Drukningsulykke

– Det er ganske dypt vann og vanskelig å komme seg opp på flytebrygga der hvor politiet fant henne, sier øyenvitne til NRK.

Foto: Bjørn Eide

Midtre Hålogaland politidistrikt ønsker å komme i kontakt med folk som kan kaste lys over saken hvor en person ble funnet omkommet ved en flytebrygge på Melbu i går kveld.

– Vi fortsetter etterforskningen i dag, og kan så langt ikke si noe om årsaken til ulykka, sier operasjonsleder Grethe Birkeland til NRK.no.

Ifølge politiet har man hittil i etterforskninga ikke funnet spor etter en straffbar handling.

Hadde badetøy på

Dødsulykke i Vesterålen

Grethe Birkeland sier politiet så langt ikke vet hva årsaken til ulykka er.

Foto: Martin Mortensen

Politiet fikk klokken 21 fredag kveld melding om at en person var funnet druknet ved en flytebrygge nært nedlagte Neptun Sildoljefabrikk. Midtre Hålogaland politidistrikt bekrefter nå at det er snakk om en kvinne i slutten av femtiårene.

– Kvinnen ble funnet med badetøy på seg, sier Birkeland.

Ifølge vitner på stedet lå kvinnens håndduk igjen på flytebrygga.

– Det er ganske dypt vann og vanskelig å komme seg opp på flytebrygga der hvor politiet fant henne, sier en til NRK.no.

Foreløpige undersøkelser tyder på at kvinnen var alene på stedet. Politiet er foreløpig tilbakeholdne med informasjon om drukningsulykken.

Jobber med å varsle pårørende

Arbeidet med å varsle kvinnens pårørende pågår fortsatt. Politiet sier bevisene tyder på at de har å gjøre med en ren drukningsulykke.

Den avdøde kvinnen er hjemmehørende i området.

Det var en forbipasserende mannsperson som varslet nødetatene om ulykka. Både politi og ambulanse rykket ut til stedet da meldingen kom inn om funn av en død person i sjøen på Melbu.

– Personen ble funnet inn mot land, og vi har til nå jobbet med å få vedkommende opp. Vi har hatt en lege på stedet, og driver nå med undersøkelser for å komme til bunns i hva som har skjedd, sa operasjonsleder Kåre Munkvold til NRK i går kveld.

Antall drukningsofre øker

Ulykken i Hadsel føyer seg inn i en mørk statistikk over antallet drukningsofre i Norge.

Ved inngangen til mai hadde 26 mennesker druknet, 23 av dem menn, viser tall fra Norsk Folkehjelp. Åtte av dem mistet livet i april.

Fylkesstatistikken hittil i år toppes av Nordland og Hordaland. Fire personer har druknet i hvert av disse fylkene. Rogaland og Vest-Agder hadde tre drukningsofre, og Østfold, Vestfold og Møre og Romsdal har hatt to drukningsulykker hver.

Seks av landets fylker har ikke hatt noen drukningsulykker.

I løpet av fjorårets første fire måneder druknet 21 mennesker i Norge.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykken skjedde på Melbu i Vesterålen.