Frykter ikke evig «Roy»-stempel

Folk stanser fremdeles Hallvard Holmen (44) på gata og vil snakke med Roy fra «Himmelblå». Det lever skuespilleren godt med.

Det er allerede fire måneder siden siste episode av Himmelblå. Men folk nekter å gi slipp på Roy, Marit, Roland, Kim og Karoline, skriver VG Nett.

Det merker skuespiller Hallvard Holmen godt. Han blir stadig vekk stoppet på gata av folk som vil snakke med den joviale nordlendingen «Roy» og fortelle ham hvor mye de savner den populære TV-serien.

– Ja, det er mye av det, men det er bare hyggelig. «Himmelblå» har blitt et fenomen, som på en måte blir værende i folks bevissthet, og det er jo gøy, sier Holmen til VG Nett.

– Lever godt med Roy

Mosjøværingen frykter imidlertid ikke «Roy»-stempelet.

– Roy er mitt kommersielle gjennombrudd. Men jeg har en solid forankring fra før av, og er ikke redd for at min rolle som Roy skal stå i veien for andre jobber, sier han.

Himmelblå satte norgesrekord for dramaserier med 1,3 millioner seere på det meste. og det er ikke bare TV-seerne som savner serien. Hallvard Holmen var nettopp på Ylvingen, oda meldte suget etter å bli Roy igjen med stor styrke.

– Jeg savner serien. Men livet går videre, og kanskje kan det være godt å gå videre også. Faglig kan det være greit at det ikke er noe mer, men emosjonelt. Det var veldig artig, sier Holmen til VG nett.

Mye film

Se Hallvard Holmen i «Karius og Baktus»:

Video Karius og Baktus

I sommer har Holmen vært med å spille inn filmer, både «Maskeblomstfamilien» og «Fritt Vilt 3», som blir å se på kino fremover.

I tillegg har han spilt «Karius og Baktus» i Hålogaland teater. Fremover blir det mer film, med blant andre Tommy Wirkola og Magne Pettersen.

Roy hot i Sverige også

Savner du Roy? Du kan se den populære TV-serien på svensk SVT1 - hvor serien er det femte mest sette TV-programmet denne uka.