NRK Meny
Normal

– Frilansfotograf tok seksualiserte bilder

En frilansfotograf i 30-årene skal ifølge politiet ha tatt seksualiserte bilder og film av jenter under 18 år.

Politiadvokat Bjarte Walla

Politiadvokat, Bjarte Walla, i Salten politidistrikt bekrefter at politiet har siktet en fotograf etter barnepornografiloven.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Saken ble oppdaget av Salten politidistrikt under etterforskning av en eldre sak der mannen i 30-årene er anmeldt for voldtekt. Det bekrefter politiadvokat Bjarte Walla i Salten politidistrikt.

– I forbindelse med etterforskningen av denne voldtektssaken fra 2011 fikk vi i forrige uke opplysninger som ga oss grunnlag for å gå til pågripelse og ransaking, sier Walla til NRK.no.

Det var på mandag en jente fra Bodø fortalte til NRK at hun for to år siden ble voldtatt og fotografert under voldtekten da hun skulle til en navngitt fotograf for å få tatt portrettbilder av seg selv.

Varetektsfengslet

Nå mener politiet at mannen i 30-årene har framstilt seksualiserte fremstillinger i form av bilder og film av jenter under 18 år. Men de vet foreløpig ikke omfanget.

– Det vil etterforskningen forhåpentligvis gi svar på. Foreløpig har vi ikke slik oversikt til at vi kan si noe om det, sier Walla

Torsdag i forrige uke ble mannen arrestert og varetektsfengslet for en uke med brev- og besøksforbud, etter å ha blitt siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 204 a første ledd bokstav a.

Retten fant grunn til å tro at mannen kunne forsøke å fjerne bevis eller påvirke vitner.

– Vi har ransaket på ulike plasser hvor siktede har hatt tilgang, sier Walla.

Etter det NRK erfarer har politiet lett etter spor og bevis både på mannens bopel og nåværende arbeidsplass.

Avviser anklagene

Forsvarer Hilde Guldbakke

Fotografens forsvarer, Hilde Guldbakke, sier hennes klient avviser anklagene.

Foto: Anita Borkamo / NRK

Fotografens advokat, Hilde Guldbakke, sier han avviser anklagene mot ham fra 2011.

– Han stiller seg helt uforstående til denne siktelsen og eventuelle overgrep, for alt han har vært med på har vært av frivillig karakter.

Han benekter også anklagene om filming eller fotografering av barn under 18 år.

– Jeg kjenner til siktelsen. Han har aldri verken tatt bilder eller filmet noen under 18 år.

Politiet ønsker nå kontakt med vitner og jenter som mener seg misbrukt i saken og vurderer å be om forlenget varetektsfengsling om nødvendig.