Første Glimttrening uten Kåre

Stemningen var på topp da Glimtspillerne hadde sin første trening uten Kåre Ingebrigtsen fredag formiddag.

Cato Hansen skal trene Bodø/Glimt framover

ENGASJERT: – Jeg er en engasjert trener og spillerne kommer nok til å merke at at det kommer flere beskjeder og litt mer styring fra sidelinja, sier Cato Hansen.

Foto: Einar Breivik / NRK

Spillerne er fokuserte på det som skal skje framover og forsøker å legge bak seg de siste dagers oppstuss rundt trenerspørsmålet.

I går valgte Kåre Ingebrigtsen å trekke seg som hoveddtrener for klubben og Cato Hansen har overtatt rollen som midlertidig trener for Bodø/Glimt.

Keeper Jonas Ueland Kolstad sier til NRK.no fredag at de siste dagers hendelser ikke har hatt så stor innvirkning på spillerne.

Jonas Ueland Kolstad

RESPEKT: – Vi må ta inn over oss det som har skjedd og konsentrere oss om å spille god fotball, sier keeper Jonas U. Kolstad.

Foto: Bodø/Glimt

– Jeg føler at vi spillere har klart å holde bra fokus, selv om det har vært litt som har skjedd i korridorene på Glimtkontoret. Det har ikke vært tema for oss og vi har konsentrert oss om det som skal skje på fotballbanen.

– Denne situasjonen er ikke heldig og man ønsker jo at slike ting ikke skal oppstå, men sånn kan det ofte være i en fotballklubb. Vi håper vi nå klarer å legge dette bak oss og at vi fokuserer på det som skal skje på fotballbanen, sier Jonas Ueland Kolstad.

Les også:

Glimttrening på Aspmyra

FOKUSERT: Glimtspillerne er konsentrert om neste kamp da de møter Bryne hjemme på Aspmyra.

Foto: Martin Steinholt / NRK

Mange tilfeldigheter

Kolstad er ikke enig i at man måtte finne en syndebukk for de dårlige resultatene.

– Nei, det er jeg ikke. Det som har skjedd i klubben er sammensatt, og i fotball er det mange tilfeldigheter. Så langt i år har det vært litt stang ut for oss og nå er det slik at ledelsen i klubben og Kåre Ingebrigtsen har bestemt seg for at de skiller lag, og da må vi respektere det. Nå skal vi gi full gass framover med Cato Hansen som trener foreløpig, sier Kolstad.

– Hvem ønsker du deg som fast trener?

– Nei, det ønsker jeg ikke å uttale meg om nå. Jeg skal konsentrere meg om å slippe inn minst mulig mål og så får andre ta den vurderingen, sier Kolstad.

Midlertidig trener

Cato Hansen

NY TRENER: Cato Hansen skal lede Bodø/Glimt mot Bryne på Aspmyra på søndag.

Foto: Martin Steinholt

Cato Hansen har lang fartstid som spiller i Bodø/Glimt og var fram til i går assistenttrener i klubben. Nå har han overtatt hovedansvaret for trenerjobben på ubestemt tid. Ifølge Hansen har overgangen gått greit.

– Dette går fint. Vi får gjort de tingene vi skal og har fokus på kamp og det som skal møte oss på søndag. Det er det greit å bruke tid på, sier Cato Hansen

– Jeg tror ikke spillerne kommer til å merke så stor forskjell mellom meg og Kåre. Jeg er veldig engasjert og laget kommer nok til å merke at det kommer flere beskjeder og litt mer styring fra sidelinja, men det håper jeg ikke skal slå negativt ut.

– Glimt har en filosifi i forhold til hvordan vi ønsker å spille, så det blir ingen store forskjeller. Det kan selvfølgelig bli nyanser i forhold til hvem som spiller, men hovedtrekkene er ganske like. Når Bryne kommer til Aspmyra på søndag er det et godt lag vi møter. De har hatt en fantastisk bra sesongåpning og vi stiller ikke akkurat som favoritter til denne kampen. Vi tenker kynisk og nå handler det om å sanke poeng, sier Cato Hansen.

- Er du den nye hovedtreneren?

– Nei, det har jeg ikke noe svar på. Det arbeides med å finne løsninger og hva det går ut på vet jeg ikke. Jeg har tenkt å gjøre eg god jobb med guttene nå, så får vi se. Forhåpentligvis skal jeg være med videre på et eller annet vis, sier Cato Hansen.

Bodø/Gimt arbeider nå med å finne en permanent erstatter for Kåre Ingebrigtsen.