Hopp til innhold

– Trist å ta farvel med spillerne

Hovedtrener Kåre Ingebrigtsen er ferdig som trener i Bodø/Glimt.

Kåre Ingebrigtsen er ferdig i Glimt

ENDELIG SLUTT PÅ DISKUSJONENE OM HANS PLASS I BODØ/GLIMT: I ettermiddag takker Kåre Ingebrigtsen for seg i klubben han har ledet i fire år.

Foto: Øystein Nygård / NRK

– Vi har over tid vært klart uenige i en del prinsipper for hvordan ting skal gjøres, og da har jeg funnet ut at jeg ikke vil stå til ansvar som trener mer, sier han til NRK.no.

Han er klar på at han ikke ble sparket - men at han valgte å trekke seg fra jobben som trener for 1. divisjonslaget.

Full forvirring i Glimt

Stig Johansen

SPILLER IKKE MOT BRYNE: Men Stig Johansen er på vei tilbake.

Foto: Anders Vanderloock / Scanpix

Det har den siste tiden blitt rapportert om full forvirring i klubben. Veteran-spissen Stig Johansen (38) skal være på vei inn i klubben for å løse klubbens problemer foran mål, selv om Ingebrigtsen ikke ville ha spilleren.

Ingebrigtsen bekrefter at denne betente saken var én av grunnene til at han nå altså ikke er trener i Glimt mer.

– Det var ett av prinsippene jeg var uenig i, ja. Men denne uenigheten mellom meg og andre i klubben har ikke kommet nå, det er noe som har skjedd over tid, sier Ingebrigtsen.

Optimist til det siste

Gårsdagens cuptap mot Tromsø ble Ingebrigtsens siste kamp med klubben.

Se video:

Video Disse målene avgjorde kampen

Disse målene avgjorde kampen

Før kampen sa Ingebrigtsen at han gledet seg til møtet med TIL, og at han fokuserte på det sportslige.

- Jeg har et godt forhold til ledelsen i Bodø/Glimt, men de må bestemme seg. Inntil da spiller vi fotball, sa Ingebrigtsen til NRK.

Trist å gå

Men i dag var avgjørelsen tatt, og Ingebrigtsen sier han nå har tatt farvel med spillergruppen han har hatt ansvar for i over tre år.

– Det var trist. Jeg synes vi har en fantastisk flott spillergruppe og en fantastisk klubb her i Bodø, men da ting ble som de ble, var det umulig for meg å fortsette.

Det har vært med- og motgang for Ingebrigtsen i Bodø/Glimt. Se video:

Video Slik var Kåre Ingebrigtsens tid i Bodø/Glimt

Slik var Kåre Ingebrigtsens tid i Bodø/Glimt

Vil fortsette med fotball

Og Kåre Ingebrigtsen er klar på at han ønsker å fortsette i bransjen:

– Det er så artig å lede lag i kamper og på treninger, så jeg håper jo på å fortsette en annen plass. Men nå skal jeg ta det litt med ro, og ta meg litt tid med samboeren min, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Jeg skal også besøke datteren min i Trondheim, fotballen har tatt mye tid så langt.

Ligger dårlig an

Bodø/Glimt har slitt voldsomt i sesongstarten av Adeccoligaen, og vist på nytt at de sliter med å vinne på bortebane. Men etter sin første borteseier kan det se ut som laget er på riktig vei. Men Bodø/Glimt ligger ikke høyere enn 14.plass i 1.divisjon.

Les også: Glimt vant endelig på bortebane

Les også: Slik ser tabellen ut så langt.

Klubben og Ingebrigtsen er enige om at han skal slutte fra dags dato.

Mads Torrissen

- GOD DIALOG: Styreleder Mads Torrissen i Bodø/Glimt.

– Partene har vært uenige i en del veivalg tidligere, men er blitt enig om en sluttavtale der begge parter har gitt og tatt i mot, sier styreleder Mads Torrissen til NRK.

– Ingebrigtsen har hatt en god dialog med direktør Bjørn Tore Hansen, og de informerte begge spillerne i dag om avgjørelsen, sier Torrissen og avviser at Ingebrigtsen fikk sparken.

Men Torrissen vil ikke ut med hva slags sluttpakke Ingebrigtsen får med seg. – Det eneste jeg vil si, er at det er en forsvarlig avtale, for begge parter.

Cato Hansen overtar

CATO HANSEN
Foto: Scanpix

Assistenttrener Cato Hansen overtar som trener inntil videre, og neste sportslige utfordring for glimtgutta er kampen mot Bryne på hjemmebane førstkommende søndag.

Men det er ikke aktuelt at veteran Stig Johansen skal spille da. – Nei, sier Mads Torrissen i Bodø/Glimt. – Vi stiller med det mannskapet vi har i dag.

- Presset ham ut

Ada Krutnes

TRIST: Ada Krutnes mener at Kåre Ingebrigtsen ble presset ut av klubben.

Foto: NRK

Supporterleder i Bodø/Glimts-supporterklubb Den Gule Horde, Ada Krutnes, sier til Dagbladet at det er «trist» at Kåre Ingebrigtsen nå skiller lag med klubben han har trent siden november 2007.

Hun gikk selv ut i media for en måned siden og sa Kåre burde gå, men hun ville ikke at det skulle skje under slike omstendigheter.

- Glimt har ikke uttalt seg, men det virker som at de har bestemt seg for at «nå skal vi presse ham ut». Det er uproft og fælt å se at han måtte gå på den måten. Slik støtter jeg Kåre 100 prosent, sier Krutnes.

Opp og ned

Selv om Bodø/Glimt har slitt med å innfri i de siste sesongene, gjorde de det riktig bra i 2008, også da med Kåre Ingebrigtsen som trener.

Laget kom da på fjerde plass i eliteserien, og avrundet sesongen med å slå Rosenborg.