Hopp til innhold

Ingen livstruende skadet etter fire personer havnet i vannet da båt gikk ned i Meløy

Hovedredningssentralen Nord-Norge ble oppringt av AMK like før klokken 21:30 i kveld om at en båt med fire personer hadde gått på et skjær og tok inn vann.

SISTE: Lørdag morgen opplyser kommunikasjonssjef ved Nordlandssykehuset at ingen personer er livstruende skadet etter hendelsen. Tre personer får behandling ved sykehuset.

AMK varslet videre til Hovedredningssentralen Nord-Norge. De varslet også fra til Bodø kystradio som sendte ut et Mayday-signal.

– De skal ha blitt kastet ut av båten og i vannet da båten gikk på skjæret, sier redningsleder Tore Hongset i Hovedredningssentralen Nord-Norge til NRK.

Nødsignalet ble fanget opp av nærliggende fartøy i området som kjørte til stedet hvor båten skal ha gått ned.

De fire personene ble tatt opp i de tilstrømmende båtene.

– Tre personer inn til sykehus med Sea King og blir tatt hånd om av helsepersonell. Det er for tidlig å si noe om tilstanden på disse, sier kommunikasjonssjef Randi Angelsen i Nordlandssykehuset.

Den siste personen blir fraktet til legevakt i Ørnes etter det NRK kjenner til.

Klokken var 21:32 da Kystradio Nord sendte ut Mayday-signal. Rundt klokken 21:47 opplyser Kystradioen at det første av i alt to nærliggende fartøy nærmet seg de forliste

– Det er ofte forskjellen på å være eller ikke være at båter som er ute på sjøen bruker VHF og kan nåes når noe skjer, Anne Kristine Hagen, kystradiooperatør i Kystradio Nord.