NRK Meny
Normal

Femte døgn uten strøm i Steigen

Steigen går inn i det femte døgnet uten strøm og telefonforbindelse. Innbyggerne kan bli strømløse til tirsdag. Både skolene, barnehagene og rådhuset er stengt i dag.

Knekte strømmaster i Steigen
Foto: Ronald Jakobsen

Det er unntakstilstand i Steigen, som nå går inn i det femte døgnet uten strøm og telefonforbindelse.

Både skolene, barnehagene og rådhuset er stengt i dag, fordi det er for kaldt i rommene.

Bekymret ordfører

- Det oppleves litt uvirkelig. Det er jo så mye vi er avhengige av strøm til, og det at også telefonnettet ramler ut slik at mange er uten telefonforbindelse gjør det urovekkende, sier ordføreren.

Uværet har knekt flere strømmaster i Steigen i Nordland
Foto: Ronald Jakobsen

Trenger helikopter

Kommunen ble uten strøm natt til torsdag, på grunn av uvær. Uværet knakk strømmastene. I beste fall er strømmen tilbake i løpet av ettermiddagen. Men det dårlige været i fylket gjør arbeidet med å sette opp nye master vanskelig, sier avdelingsleder Kjell Markussen i Nord-Salten Kraftlag.

- Vi har både mannskap og utstyr, men vi får ikke gjort noe uten hjelp fra helikopter, sier Markussen.

Uten alarmtelefoner

Men det som likevel uroer ordføreren mest er at også telefonene er ute av drift flere steder i kommunen.

- Vi klamrer oss til mobilnettet, fordi både alarmtelefoner, vakttelefoner og fasttelefoner er borte mange plasser, sier Woie Berg.

Varmt på Steigentunet

Men sykepleier Bente Berg Sivertsen forteller at beboere og pasienter på Steigentunet har holdt seg rolig i forhold til strømbruddet.

- Stemningen har vært veldig fin og avslappet. Og så lenge vi er her så har vi det jo varmt og godt, sier Berg Sivertsen.