Hopp til innhold

Familie i sjokk etter kanindrap

Da Mette Lise Adolfsen var på ferie i Sverige fikk hun en gråtkvalt datter på telefonen. Noen hadde drept og gravd ned familiens to kaniner. – Hva rører seg i hodet på mennesker som kan gjøre noe sånt, sier moren.

Kaninene Lotta (tv) og Molly

Kaninene Lotta (tv) og Molly hadde vært i familien Adolfsens eie siden de var seks måneder. Natt til søndag ble de funnet drept og gravd ned i sitt eget bur.

Foto: Privat

– Vi kan ikke fatte og forstå at noen kan gjøre noe sånt mot to uskyldige kaniner. Vi har snakket sammen om hva det er som rører seg i hodet på mennesker som kan gjøre noe sånt. Vi greier ikke å finne en eneste forklaring på hvordan noe sånt går an, sier Adolfsen NRK.no.

– Hun var i sjokk

Det var Adolfsens 16 år gamle datter som fant de to kaninene, Molly og Lotta på fem år, gravd ned i hagen på Gruben i Rana kommune, samtidig som resten av familien var på fotballturneringen i Lycksele i Sverige, skriver Rana Blad.

– Hun var i sjokk og var hysterisk. Da hun ringte meg i Sverige hadde jeg ikke mulighet til å høre hva hun sa. Jeg trodde det var en av hennes nærmeste venninner som hadde dødd, for jeg har aldri hørt en sånn reaksjon hos henne før, sier moren til NRK.no.

16-åringen hadde lagt seg lørdag kveld etter at hun hadde gitt kaninene noe å spise. På morgenen søndag var det ingen reaksjon i buret da hun åpnet døren. Etterhvert fant hun pelsen av den ene kaninen som stakk opp av jorda. Da fikk hun panikk og ringte moren. Litt senere fikk hun hjelp av venner til å finne den siste.

Kaninbur

I sitt eget bur ble Molly og Lotta funnet begravd.

Foto: Privat

Har kontaktet politiet

– Vi kontaktet politiet da vi kom hjem og det var ingen tvil om at det var noen som hadde tatt livet av kaninene og gravd dem ned i buret, forteller Adolfsen til NRK.

Politiet har oppfordret familien om å anmelde forholdet, og det har de tenkt å gjøre.

Kaninene skal også til veterinær for å finne ut av dødsårsaken. Den ene av kaninene hadde litt blod på nesen, utover det var det ingen tegn på bruddskader.

– Ikke som å gå på epleslang

Siri Martinsen i NOAH.

Siri Martinsen i NOAH.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Dyrevernsorganisasjonen NOAH er ikke overrasket over kanindrapet. De får rett som det er opplysninger om lignende tilfeller, men da gjelder det som regel ville dyr. De er ikke fornøyd med innsatsen til norsk politi og rettsvesen i denne typen saker.

– Vi har klaget inn mange saker, men jeg vil generelt si at dyrevernsaker prioriteres alt for lavt i rettsvesenet, sier Siri Martinsen som er leder av dyrevernsorganisasjonen.

– Vi synes det er viktig å at norsk rettsvesen blir klar over at dreping av dyr ikke er guttestreker, det er ikke som å gå på epleslang. Det er en alvorlig handlig som går utover et følende individ.

NOAH sendte i 2008 et brev til justisdepartementet hvor de reagerer på det de mener er alt for lave straffer for dyremishandling.