Hopp til innhold

Få dager igjen

Nå nærmer det seg siste sjanse å sende inn stemme på «Årets Nordlending». Og juryen vil ha flere begrunnelser.

Juryen til Årets Nordlending

JURYEN: – Vi er kjempeglade for engasjementet, sier juryen, som i år består av Jan-Eirik Hanssen, Tone Kunst, Hill-Marta Solberg og Silje Brandvoll.

Foto: Alexander Kjønsø Karlsen / Avisa Nordland

Hvis du vil sikre at din favoritt får stemme i årets utgave av Årets nordlending, har du muligheten fram til fredag 12. desember klokka 10.

Juryen er godt fornøyd med engasjementet som er vist.

– Vi er kjempeglade for engasjementet! Vi håper at folk fortsetter å sende inn stemmene sine. 2.000 stemmer gir et godt utgangspunkt for oss å kåre en vinner. Og vi vet av erfaring at det kommer flest stemmer i sluttfasen, sier juryen, som i år består av Jan-Eirik Hanssen, Tone Kunst, Hill-Marta Solberg og Silje Brandvoll.

Mange stemmer

Det har allerede kommet inn over 2000 stemmer, og stemmene er jevnt fordelt mellom kandidatene. Dermed er det helt åpent, og det skal ikke mange stemmene til for å snu helt om på resultatlista.

– Det bruker å være jevnt i avstemmingen, men i år er det veldig jevnt. Det viser bare hvor godt likt kandidatene er.

Fornøyd

Det er juryen som til sjuende og sist skal avgjøre hvem som stikker av med den ærefulle bemerkelsen. Men, juryen ser ikke bort fra stemmene som kommer inn.

– Vi oppfordrer flest mulig til å sende inn begrunnelse sammen med stemmen. Det kan gjøres på nett, sier juryen.

– Erfaringsmessig er det også disse begrunnelsene som settes mest pris på av prisvinnerne.

Kandidater

Årets Nordlending 2014

KANDIDATENE: Det er totalt ti kandidater som er nominert til «Årets Nordlending».

Foto: Faksimile: NRK

Det er totalt ti kandidater som er nominert til «Årets Nordlending». Og her er noen av begrunnelsene som har kommet inn:

Solveig Melkeraaen: Filmen «Flink pike» har hatt stor betydning for unge jenter jeg kjenner, og har hjulpet dem i egen depresjon. Den har gitt dem mot til å involvere omgangskretsen i sine utfordringer.

Erlend Elias Bragstad: Denne gutten har virkelig jobbet hard å lenge for å komme dit han er. Han er tvert igjennom ærlig og herlig. Han drar mye av de gode han har av nettverk å bekjente med seg til Nord-Norge de være arrangement og utflukter.

Liv Kari Antonsen: Det at hun selv ble alvorlig syk, og så ta tak i det og vende det hele om til noe positivt for både seg selv og andre er beundringsverdig!

Erlend Mogård-Larsen: En riktig stå-på-type, en potet som kan brukes til alt. Legg merke til at det er ikke bare er i Nordland. Han er nasjonal, og har satt mange små plasser på kartet. En riktig pioner når det gjelder musikk og kultur på nye måter.

Sondre Justad: En fantastisk ung mann med et sterkt fokus som har jobbet hardt for å komme dit han er i dag. En stemme og innlevelse som berører.

Kriss Rokkan Iversen og Kjersti Eline Tønnesen Busch: Jeg er ikke i tvil; disse tøffe jentene skaper noe svært viktig for Nordland i mange år framover. Vi trenger virkelig slike gründere med gode ideer og solid kunnskap som våger å satse og som ser hva denne landsdelen er god for.

Geir Lundestad: Han er en ekte og tredje generasjon nordlending! Han har satt Nordland på kartet og har gjort en fantastisk innsats i sin jobb på Nobelinstituttet. Geir er en flott representant for Nordland!

Svein Arne Brygfjeld: Han er den ledende ildsjelen i Hemnes turistforening, som har reist den banebrytende Rabothytta. Hytta løfter den organiserte tilretteleggingen av friluftsliv i Norge opp på et høyere nivå.

Børge Lund: Børge gjør en uvurderlig innsats i BHK. Han syr sammen forsvaret og styrer angrepet – spillet får flyt. Han har i aller høyeste grad bidratt til at BHK ligger i toppsjiktet på tabellen. Han har løftet BHK mange hakk.

Harald Kuraas: En fantastisk innsats for etablering og utvikling av ishockey som en «folkebevegelse» iNarvik. Gjennom hardt internt arbeid i og for klubben, og eksternt mot folk flest, har han i vesentlig grad bidratt til entusiasme og oppslutning om ishockeyklubben blant «vanlige» folk – av alle aldre og begge kjønn.